A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
  2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Hurghada (HRG)

Egyiptom - a búvárok és sznorkellezők paradicsoma

Egyiptom nem csak a piramisok, a Szfinx, a Királyok-völgye, a Szahara, hanem egyben a csodálatos víz alatti világ országa is, amely szó szerint a búvárok paradicsoma. Aki felfedezte már ezt a gyönyörű víz alatti világot Egyiptomban, mindig vissza szeretne térni ide. Ezért, amikor nyaralását ide tervezi, feltétlenül látogasson meg egy helyi búváriskolát. Szívesen megmutatják Önnek az összes gyönyörű víz alatti helyet, ahol bármilyen méretű hallal találkozhat. Talán még Némót is láthatja.

A Susana hajóroncs

Ezt a roncsot néha Excalibur-nak hívják, és függőleges helyzetben helyezkedik el a homokos fenéken, 21 m mélységben.Ez egy 30 m-es szafari hajó volt, melynek roncsa egy merülés során alaposan megvizsgálható. A part közelében, egy fedélzeti tűz után süllyedt el. Részben szétszerelték, így be lehet úszni a hajóroncs belsejébe. Megfigyelheti a murénákat, denevérhalakat, oroszlánhalakat, és még sok minden más fajta halat.

Rich Reef El Fanadir

A kikötőtől nem messze található a hosszú és gazdag élővilágú zátony, mely akár 20 méter mélyen is lehet, és a nap bármely órájában, akár éjszaka is meglátogatható. Láthatunk több angolnafajtát, szürke - és sárga murénákat, kék pettyes tüskés ráját , oroszlánhalat, polipot, skorpióhalat és ördöghalat. A zátony körüli vörös tengerben tengeri felcserek és sebészhalak raja úszkál. Óvakodj tőlük, mivel a támadásra felkészülve farkuk tövében csontos lemezek vannak, melyek élesek, mint a borotvapengék.

Teknős öböl

Viszonylag sekély és egyenetlen terep, melynek mélysége legfeljebb 9 m. Itt láthatók nagy teknősök, tengeri tehenek (Dugongs), osztrigák, gyöngykagylók, skorpióhalak, ráják, polipok, tengeri sünök, tengeri csillagok és színes halak. Mindezt kiterjedt, élettel teli korállok egészítik ki.

Gorgonia Beach

A 1,5 kilométer hosszú korallfal a tengertől délre, Gorgonia strandtól, a part mentén, a Shams Alam szállodáig nyúlik el. A sznorkelezés itt könnyű, mert az áramlat lassan viszi Önt,így mindig lehetősége van visszatérni a partra. Itt láthat tengeri teknősöket vagy tengeri teheneket. Ez ugyanis a változatos tengeri élet világa.

Pensee Azur / Utopia Beach

Ha szeretne delfineket látni, itt megvan az esélye. Természetesen, ha Önre mosolyog a szerencse. Ez a nyitott öböl gyönyörű korallfalakkal ékesített, amelyek meleg, sekélyes részeket rejtenek. A tenger lakói között szerepelnek angolnák, murénák, oroszlánhal, barrakudák, teknősök és egyéb halak.

Abu Dabbab

A fürdéshez ne felejtse el magával vinni a búvárszemüveget. A tengerfűvel borított homokos tengerfenék vonzza a tengeri teknősöket. Ezek általában nagyobb mélységben (legalább 10 méter) fordulnak elő, ahol a tengerfenékből táplálkoznak. A közeli megfigyelésre az a legjobb alkalom , mikor felúsznak a felszínre, hogy levegőt vegyenek. A teknősökön kívül oroszlánhal, skorpióhal, tüskés rája és más tengeri állatok is találhatók.

Ha pedig nem szereti a búvárkodást, akkor biztosan élvezni fog egy átlátszó fenekű hajókirándulást, ahol zavartalanul figyelheti a tenger alatti életet a hajóról.

A szárazföldet kedvelő embereknek, akik inkább a földön maradnának, ajánlunk egy kirándulást a piramisokhoz és a Szfinxhez Kairóba, Luxorba a Királyok-völgybe, vagy egy terepjárós túrát a sivatagba. Röviden: Egyiptom mindenkinek mindig kínál valamit.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória