Az Egyesült Arab Emírségek (Egyesült Arab Emírségek) sivatagi éghajlatát kellemes enyhe tél és nagyon forró, napos nyár jellemzi, a Perzsa-öböl nedvességtartalmával, amely elviselhetetlenné teszi a meleget.

Időjárás az Emirátusokban

Az éves csapadékmennyiség szinte mindenhol 100 milliméter alatt van, és a téli hónapokban koncentrálódik. A csapadék ritka, de vihar vagy zápor formájában fordul elő, amely néha intenzív is lehet.

A tél decembertől februárig nagyon enyhe vagy kellemesen meleg: a maximális hőmérséklet 24 ° C és 26 ° C között mozog. Néha, különösen januárban, az északról érkező hideg légtömegek hideg és szeles napokat hozhatnak, amelyek során a hőmérséklet éjszaka körülbelül 10/12 ° C-ra, napközben pedig 16/18 ° C-ra csökkenhet.

A nyár nagyon meleg és napos, május és szeptember között a napi hőmérséklet 38 ° C és 42 ° C között van. Április és október szintén forró hónap, a maximális hőmérséklet 33/36 ° C körül mozog. A legforróbb napokban a hőmérséklet a parton és még a szárazföldön is elérheti a 47/48 ° C-ot. Szerencsére az épületek légkondicionáltak.

Az Egyesült Arab Emírségeket egész évben erős szél érheti, de különösen tavasszal, ami por- és homokvihart okozhat.

Az Emirátusokban a tenger elég meleg ahhoz, hogy egész évben úszhasson, bár januártól márciusig 23 ° C-ra csökken. Nyáron nagyon meleg van, és júniustól októberig meghaladja a 30 ° C-ot. Az Ománi-öbölben a tenger télen kissé melegebb, mint a Perzsa-öbölben.

Az Egyesült Arab Emírségeket néha trópusi ciklonok sújtják, amelyek erős szeleket és heves esőzéseket okoznak, ahogy ez a Gon Cyclone esetében történt 2007. június elején. Bár ez ritkábban fordul elő, mint a szomszédos Ománban. A legveszélyeztetettebb terület az északi terület és különösen Fujairah emírsége, amely az Ománi-öböl partjára néz; ezzel szemben a szárazföldi és a nyugati területek általában megkíméltek. A ciklonok májustól decemberig képződnek, és gyakoribbak az időszak elején (május & mdash; június), és valamivel kevésbé a végén (október & mdash; december).

Időjárás Dubaiban

Augusztus Dubajban a legmelegebb hónap, 35,5 ° C-os átlaghőmérséklettel, a leghidegebb pedig 19 ° C-on januárban, a leghosszabb napsütés júniusban 12 óra.

DUBAI

A legnedvesebb hónap február, átlagosan 40 mm esővel.

A legjobb fürdési hónap a tengerben augusztus, amikor az átlagos tengeri hőmérséklet 33 ° C.

Mikor kell repülni Dubaiba

A legjobb alkalom Dubai látogatására a tél, decembertől februárig, amely kellemes és napos időszak lehetővé teszi, hogy elkerülje a hosszú meleg évszak kellemetlen forróságát.

A tengerparti nyaralás legjobb hónapja március és november (bár novembert javasoljuk, mert a tenger melegebb), míg a hosszú nyáron, amikor túl meleg van, a napozás is problémát jelenthet.

Mit kell tudni ezután az Emirátusokról

Tudsz mindent az Emirátusoknak-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet