A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Erős ügyfélszolgálat.
  2. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  3. Biztonságosan hazaviszünk.
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Adja el saját túráit
 Készítse el útiterveit
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Mandalay (MDL)

Salar de Uyuni - Isten tükre Bolíviában
Dél-Amerika · Bolívia
Dec 11, 2018 4 min
Bővebben ..

Egy város, ahol szobrok élnek az emberekkel

Annak ellenére, hogy mindenütt jelen van a Buddha szent aurája, aki egykor a második legnagyobb burmai város dicsõ holnapját jósolta, Mandalay inkább egy poros város, mint monumentális metropolisz. De a porfelhőből emelkedik fel, és újra elveszíti legnagyobb kincsét - a világhírű szobrászművészetet.

A szobrászok ügyes keze nevét adta Mandalay-nak, és felvette a helyek listájába, amelyeket Mianmarban látni kell. De ne keresse mögötte hosszú káprázatos történetet. Csak 160 évvel ezelőtt alapították, Mandalay a Királyi Burma legfiatalabb és utolsó városa.

A hely, ahol szobrok élnek

A Kyauk Sit Tanhoz közeledve távolról meg tudja mondani a daráló fáradhatatlan elvigyorgását, amely átgondolt szabályossággal merül fel a környéken bányászott fehér márványba. Mi lesz a nagy és a kis blokk, az elején egyértelmű - Buddha. Egy Buddha, aki áll, ül vagy fekszik, de mindig megvilágosodott és jóindulatúan néz ki alkotójára, fejétől talpig finom fehér porral borítva. Hasonlóképpen, az új tulajdonosát száz és ezer kilométer távolságra fogja nézni. A Mandalay szobrok az érdeklődés világában vannak, és csak néhány a templomokban végződik.

Mandalay - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Nikada | istockphoto.com
Flymeto - kongjong photostock | istockphoto.com
Flymeto - BethWolff43 | istockphoto.com
Flymeto - Britta Kasholm-Tengve | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Ázsia?
  1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  2. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
  3. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 Ossza meg ajánlatait barátaival 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Beszéljük az Ön nyelvét

Mielőtt elkezdené gondolkodni arról, hogy nézne ki egy méteres fehér-fehér Buddha a kanapé mellett, készüljön fel arra, hogy a Mandalay termékek olcsóbbak legyenek. Nem így van. A szobrászművészetet generációról generációra adják át, és a gyártás családi manufaktúra formájában zajlik. Mindenki valamilyen módon hozzájárul, beleértve a nőket és a gyermekeket is, akik elsősorban a szobrokat csiszolják, bár néhány pillanat alatt ismét egy fehér betét fedi őket. A legnagyobb képességet természetesen a fej és mindenekelőtt a Buddha arc igényli, tehát ez a feladat mindig a műhely legjobb kézműveseinek tartozik. Még a kevésbé tapasztalt szobrászok is, akik gondosan őrlik meg a köpenyek redőit elektromos darálókkal, inspirálják a tiszteletet.

Például a www.burmese-art.com weboldalon a burmai márványbuddák árai 250 eurótól (kb. 6 500 CZK) mozognak egy 19 cm-es szobrotól egy majdnem egy méteres ülő Buddháig, 19 500 euróra (körülbelül félmillió korona).

A Mandalay Buddha fogalmának meglehetősen világos méretei és körvonalai vannak. A szobrok hasonlóak a tojástojásokhoz. Az ezen élő albínók által uralt utcákon való séta tehát ugyanolyan zavaró, mint a megbűvölő.

Mandalay - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - JudyDillon | istockphoto.com
Flymeto - tassapon | istockphoto.com
Flymeto - topten22photo | istockphoto.com
Flymeto - gnomeandi | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Ázsia?
  1. Biztonságosan hazaviszünk.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Kényelmes keresés 500 millió repülés 10 másodperc alatt

Buddha öröksége minden lépésben

A kréta színű páros áradásról beszélve könnyen elvesznek a Kuthodaw-pagoda 726 fehér sztúpája között is. A festői vallásos épületek általában a buddhista emlékeket őrzik, ebben az esetben a Tripitaka kánon mind a tizenöt szent könyve. És mi lenne más, mint fehér márványba faragva. A központjukban álló arany pagoda, amelyet átfogó irodalmi relikviája miatt a világ legnagyobb könyvének neveznek el, ábrázolva ábrázolja a koronát. Sikerült megszereznie ezt a címet annak ellenére, hogy a közeli Sandamuni Paya pagoda sokkal hülyebb lemezekkel rendelkezik, akár 1774 darab.

Úgy tűnt, hogy a helyiek azt gyanították, hogy a Kuthodaw-pagoda nem tud versenyezni nagyobb és sokkal látogatottabb pagódákkal, mint például a Bagan vagy a Yangonban található Arany Pagoda, a kvóta miatt, és úgy döntöttek, hogy szó szerint megtöltik a közeli szent Sagaing-hegyet szentélyekkel. Mindegyiknek van egy közös dolga. A helyi fehér márvány, amelyből épülnek, és amely évszázadok óta szűz marad még Mandalay poros utcáin is.Kapcsolódó cikkek