A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
  2. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
  3. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Adja el saját túráit
 Készítse el útiterveit
 Kényelmes keresés
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Párizs (PAR)

Csatlakozzon a Victoria Falls-i nyaralásra
Repülőtér · Zambezi · BBZ
Apr 14, 2016 2 min
Bővebben ..

Egy ilyen apró falat? Csiga ...

Az, hogy a csigákat megeszik, nem újdonság. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy amint a kenyér töréséről van szó, a cseh visszavonul egy konzervatív héjba e csemege előtt. Míg az átlagos francia évente kb. Fél kilót csipet fogyaszt, tíz cseh tíz gramm lesz. Ennek ellenére köztársaságunk az egyik legnagyobb csigatermelő és -exportőr Európában. Megtartjuk őket, de grimaszoljuk magunkat. De nem mindig volt így. Václav Stárek, a Cseh Szállodák és Éttermek Szövetségének igazgatója szerint állítólag javulni fog, bár a külvilághoz képest, tehát a csiga üteme.

Csiga “diéta” Masaryk apu számára

A csiga számos receptjét megtalálhatja a jó öreg Magdalena Rettigová neves szakácskönyvében. Szeretne csigákat régi csehben tormával és almával, vagy Prágában, azaz angol szalonnával sült és holland mártással borítva? Sőt, az Első Köztársaság idején a csigákat nem tekintették húsnak. Nagyapáink számára tehát örömteli lehetőség volt az étrend értékes fehérjékkel történő kiegészítésére a böjt során. 100 g csiga 75% fehérjét, csak 15 g zsírt, valamint vasat, magnéziumot és foszfort tartalmaz, és együtt csak 70 kalóriáról van szó. Tehát a csiga egészséges és akár étrendi.

Párizs - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - ShyMan | istockphoto.com
Flymeto - Hand of a man holding bunch of snails.
Flymeto - Dreef | istockphoto.com
Flymeto - robypangy | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Készítse el útiterveit 500 millió repülés 10 másodperc alatt Ossza meg ajánlatait barátaival

Hogyan ízlik egy csiga

A csiga ellenfelei úgy érzik, hogy a csiga a gombák iránti kedveltségüket váltja ki bennük. Igen - a csigáknak és a gombáknak csak egy lába van. De itt a hasonlóság véget ér. A csiga hús nagyon gyengéd, hasonlít a kagyló és a merev marhahús között. Azok az ínyencek, akik szeretik, az izmos lábak mellett csigamágot és a legédesebb kaviárt is tartalmaznak. A csiga az ínyenc asztalokhoz a 19. században jutott el. Addig fizettek a szegények ételéért. Csakúgy, mint a lazac - a prágai szobalányok olyan gyakran vettek lazacot a tányérokba, hogy a szerződésekben is megállapodtak abban, hogy hetente négyszer nem szabad a menüben lennie.

francia + csigák = VSL

A sült csigahéj ásatása a francia déli város, Folcalquier közelében, feltárta, hogy a francia nép iránti szeretetének meglepően mély gyökerei vannak. A történészek úgy gondolják, hogy otthonukban lévő tollakban 11 000 évvel ezelőtt táplálták a csigákat. Ez a felfedezés azt jelentené, hogy a csiga a legrégebbi állat, amelyet az ember húsként tartott. És miért nem? Az állat felesleges mind a hely, mind a táplálás, mind a szaporodás szempontjából, és ha elszaladsz, fel tudod lépni vele, vagy nyomon követheted az ezüstös nyálkát. Talán ezért szétszakította ma a csigafarmjait. A második sajnos az a tény, hogy harmincezer tonna csigát nem csak a réten gyűjtenek. A franciák mohó szerelmüket, hogy megszerezzék szeretett escargotját, a pusztulás szélére hozta. Ma a csiga a veszélyeztetett fajok Vörös Könyvében van nyilvántartva, és vadon történő gyűjtését a vadászidőszakhoz hasonló szigorú szabályok szabályozzák.

Gazdaságok, ahol a csigák legelnek

Jelenleg körülbelül kétszáz csigafarm van Franciaországban. Legfeljebb tizenöt Helix csigát tartanak fenn. A legfinomabb a csiga vagy a foltos csiga, de a gazdaságokban ritkán viselkednek, mivel a vágási méretek három év után felnőnek. Ezért leggyakrabban a csigara összpontosító gazdaságokat találja meg, akik már három hónap alatt megsúlyozzák a szükséges 10 g-ot, amikor még szaporodni tudnak. A kaviár csiga néven is megtalálja, mert nagyobb tojásokat termel, amelyeket kaviárhoz használnak. A tenyésztést mesterségesen fenntartott mikroklímával rendelkező épületekben, alagútépületekben és üvegházakban, valamint a szabadban folytatják. A talajminőség, azaz enyhén meszes talaj 80% páratartalommal és több mint 80% levegő páratartalommal, ideális hőmérsékleten 15-25 ° C, különösen fontos a csiga megfelelő fejlődéséhez. Ha a csiga hideg vagy túl meleg, akkor a ház éghajlati hátránya ellen küzd, ahol senki sem fér hozzá.

Mi lenne egy ilyen csiga? SNE-kirendelt KNSZ-kirendelt KNSZ-csiga?

Maguk a franciák évente csak 5 tonna csigagyártást szereznek be. Más csigákat importálunk. Például csigafarmunk termelésének 95% -a francia éttermi asztalokhoz és piacokhoz kerül. Mivel a csigahús legnagyobb fogyasztói a franciák a világon, a legtöbbet Görögországból és Törökországból importálják. Ezeket elsősorban a szezon tetejére, azaz a karácsonyra szállítják, mert a karácsony estéjén levő csigáknak egyszerűen nem szabad hiányozniuk. A recept, amelyet minden séf vakon képes kezelni, a Burgundia hagyományos csigái. Nem szabad megtagadni őket egy francia étteremben. Forraljuk a húslevesben, szitáljuk citromlével és fehér borral, töltsük be újra kagylóba, alaposan lefedjük gyógynövényvajjal, petrezselyemmel és fokhagymával, süssük a kemencében. Készüljön fel arra is, hogy speciális evőeszközöket kapjon - tartsa a héjat egy fogóval, és tekerje a húst hosszú, éles fogú villával. Amikor arra kérdezzük, hogy hol lehet csigákat szerezni Franciaországban, azt válaszoljuk - bárhol. Párizsban azonban induljon egyenesen a híres L'Escargot Montorgueil bisztróhoz, ahol a csigaszobor sarkában áll a bejáratnál.

Párizs - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - VP Trillian | dailyphotostream.blogspot.cz
Miért utazna velünk ide Európa?
  1. Erős ügyfélszolgálat.
  2. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  3. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Adja el saját túráit Ossza meg ajánlatait barátaival


Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória