A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
  3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Készítse el útiterveit
 Adja el saját túráit
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Kényelmes keresés
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Oaxaca (OAX)

Delfinek és végtelen strandok - üdvözöljük Oaxacában!

Mexikó délnyugati partján fekszik Oaxaca. Itt számos indiai kultúra emlékműve található, amelyeket Monte Albán csodálatos romjai dominálnak; Oaxacában végtelen strandok, delfinek és tengeri teknősök találhatók, és a gyönyörű panoráma kitölti az érintetlen hegyeket.

Az azonos nevű főváros, a csokoládé aromájú Oaxaca az egyik legszebb mexikói város, nagyon gazdag gyarmati építészettel.

A tipikus házak klasszikus gyarmati stílusban épülnek, kicsi, szép erkéllyel és élénk színekkel büszkélkedhetnek, amelyeket tovább hangsúlyozott az örökkévaló kék ég és a pörkölő nap.

Ne hagyja ki a Zócalo főterét, ahol a Nuestra Señora de la Asunción székesegyház áll. Az egyházak közül a legszebb az egész Inglesia de Santo Domingo, ma megtalálható az Oaxaca Állami Kulturális Múzeum.

Monte Albán a környező völgy fölé emelkedik a főváros közelében. A domb tetején a központ a fő Gran Plaza, templomokkal és piramisokkal bélelt, amely mindenki lélegzetét elvonja. A Gran Plaza legszebb kilátása a Plataforma Norte-ból származik.

A Monte Albán tetején lévő épületek elsősorban templomokként, csillagászati obszervatóriumokként és lakásokként szolgáltak a lakosság legmagasabb rétegei számára.

Maga Oaxaca szintén megfelelő kiindulópont a környék utakhoz, amely tucatnyi természeti látványosságot kínál. Ezek közül a legjelentősebb a Hierve el Agua fosszilis vízesése. Számos hegyi panoráma és virágos növény élvezhető a Sierra Norte-ban.

A Hierve el Agua vízesések valójában egy forrásból származó víz által létrehozott, nagyon kalcium-karbonátban gazdag kőzetképződés, amely itt lerakódott, és a barlang sztalaktitokhoz hasonló képződményeket hozott létre. A víz élénk zöld színű, ami ásványi anyag tartalmat ad neki.

A Sierra Norte-ben körülbelül 400 madárfaj, 350 pillangófaj és csaknem 4000 növényfaj található; a legjellemzőbb növények a kaktuszok és az agave. A környéken számos jelölt nyomvonal található. Menj a Piedra Largo-ba, egy sziklaképződményhez Llano Grande közelében, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környékre.

Az Oaxaca csendes-óceáni partja végtelen homokos strandokat kínál nagyszerű szörfözési hullámokkal, ahol víz alatti delfineket, tengeri teknősöket és színes halakat nézhet. A festői Puerto Angel halászváros számos gyönyörű strandot kínál.

A Zipolite és Mazunte helységében a helyiek snorkeling kirándulásokat kínálnak az elhagyatott strandokra. Mazunte városában látogasson el a Centro Mexicano de la Tortugaba, ahol hét tengeri teknősfaj lebeg az óriás akváriumokban.

A legnagyobb tengerparti város Puerto Escondido, amely híres a Zittala szörfözési strandjáról.

Oaxaca-ba vásároljon előre, és várja a nagyszerű nyaralást!

Népszerű járatkombinációkKapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória