A Flymeto regisztráció előnyei
 1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 2. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Készítse el útiterveit
 Adja el saját túráit
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Al Hoceima (AHU)

Chefchaouen - kék utcák és hasis városa

A Rif-hegység nem vált kékré a távolban. Miért tenné ezt akkor is, ha Chefchaouen kék városa közvetlenül a hegyek között van? Miután egy hegy két csúccsal megkapta az ech-Chaoua nevet is szarvaknak nevezi. Vagy azért, mert szó szerint a sarkon vannak hegyek. Vagy azért, mert ez a város, az ősi arab medina szívével, szép bélelt sarkokat önthet. Az egyik sikátorban a hagyományos fűszerek illata. Egy másik hagyományos hasisban. Boldogan kereskedsz mindkettővel.

Vedd bele, amit csak tudsz a piacon

A helyi piacokat suqs-nak nevezik, és a szemük elcsúszik. Ha nem vigyázol, annyi emléktárgyat vásárol itt, hogy a csomagja nem engedi a repülőgépbe. A helyi kiemelt események közé tartozik a kézzel készített és színes kerámia, eredeti mintákkal, ezüst tálcák, Rif szőnyegek és helyi takarók, juhgyapjú és teve prémes ruhák, teknősbéka ékszerek, tucatnyi fűszer stb. Természetesen minden alku jól megkötött üzlet feltétele. Alkut kell kötniük. Ez egy marokkói nemzeti sport, melyben a becsület és a szórakozás szól. A tranzakció végén mosolyog egymásra, és köszönetet mondnak egymásnak, mondván: Shukran Lak.

Al Hoceima - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Chefchaouen - kék utcák és hasis városa
Flymeto - Chefchaouen - kék utcák és hasis városa
Flymeto - Chefchaouen - kék utcák és hasis városa
Flymeto - Chefchaouen - kék utcák és hasis városa
Miért utazna velünk ide Afrika?
 1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
 2. Biztonságosan hazaviszünk.
 3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Ossza meg ajánlatait barátaival Készítse el útiterveit Adja el saját túráit
pierivb, anass bachar, Sylvia_Kania, pepmiba | istockphoto.com

Titokzatos keverék ón szagaként

Kóstolja meg a fűszerek szedése előtt. A hagyományos észak-afrikai tažín kipróbálása gyakorlatilag kötelesség. Fűszeres hús- és zöldségkeverék, amelyhez olajbogyó vagy gyümölcs is hozzáadható. Egy azonos nevű speciális tartályban készítik. Kónuszos fedővel ellátott, vidáman üvegezett fajanszokban a nyersanyagokat faszénre párolják. Ha Tunéziában csomagokat rendel, akkor nem fog ugyanazt az ételt kapni - ezek valami olyat szolgálnak fel Önnek, mint a tojás omlett vagy a töltelék. A fűszeres ételeket bőségesen italták frissítő és édes zöld teával, amelyet itt egész nap a kávézóban főznek friss menta.

Al Hoceima - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Pazhyna | istockphoto.com
Flymeto - hadynyah | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Afrika?
 1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 3. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 Készítse el útiterveit Kényelmes keresés Adja el saját túráit

Az igazi marokkói mainstream soha nem hagyja ki a Ras el hanout fűszert. A helyi specialitást körülbelül harminc féle fűszerkeverékkel keverik össze, és ez adja a legtöbb étel jellegét. Általában fahéjat, szerecsendiót, kardamomot, kurkuma, szegfűbors, szegfűszeg, chili és paprika tartalmaz. Nincs univerzális recept, minden kereskedő kicsit a saját módján kombinálja. A 90-es évek óta tilos spanyol legyek hozzáadása. De nem lehet biztos benne. A marihuánát szintén betiltották Marokkóban, és mégis több van ahhoz.

Egy kicsit más aromás fűszer

Miután belépett a városba, öt percen belül valaki más helyi specialitást kínál Önnek, hogy felfrissítse az életét. Hasist. Különösen Chefchaouenben a rendőrség meglepően toleráns az illegális vonzerővel szemben. A turisztikai ajánlatok között szerepel egy utazás a városon kívüli hosszú kannabiszültetvényekbe. A kendertermelők kif-t mondják, és ez a szó az öröm arab szóból származik. Azt is megmutatják, hogyan lehet hashist készíteni a kifu-ból. Szitán szétválasztja a gyantát a nőstény virágtól, majd összetömöríti a hash-modellbe. Húsz perc alatt legfeljebb 10 gramm hasit tartalmaznak kilogrammonként kifin. Ezt követően dohányzik dohányozva kisebb vízipipaban vagy hosszú és vékony csövekben, úgynevezett sebs.

Al Hoceima - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - mariusz_prusaczyk | istockphoto.com
Flymeto - Instants | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Afrika?
 1. Erős ügyfélszolgálat.
 2. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 3. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 Beszéljük az Ön nyelvét 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül Kényelmes keresés

Vitatott turisztikai attrakció

Ezen utak célja azonban a végtermék eladása. Készítse elő, hogy a kíváncsiság nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatja Önt. Néhány elbűvölő útmutató nem habozik megváltoztatni arcát néhány kilométerre a város biztonságától, hogy meggyőzze Önt arról, hogy amit “vásárolt”, a megfelelő árat kell fizetnie. A legtöbb kannabisztermelés a Rif-hegységre koncentrálódik, és a legszegényebbek közé tartozik. A 40 év alatti marokkói körülbelül 40% -uk munkanélküli, és akár legális, akár nem, a marihuána nélkülözhetetlen megélhetési forrása számukra. A 33 millió marokkói közül egy millió részt vesz hasis kereskedelemben. A kannabisz legalizálási bizottságai és egyes politikai pártok megpróbálnak jogi keretet létrehozni üzleti tevékenységükhöz. Szerintük legalább a gyógyászat területén újra kell értékelni a kannabiszhoz való viszonyukat.

Al Hoceima - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - Riccardo_Mojana | istockphoto.com
Flymeto - spumador | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Afrika?
 1. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 2. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 Készítse el útiterveit Beszéljük az Ön nyelvét 500 millió repülés 10 másodperc alatt

A hasis-kereskedelem és a dohányzás azonban Chefchaouenben továbbra is kockázatot jelent. Marokkóban tíz év börtönbüntetéssel büntették a törvény megsértését. Tekintettel arra, hogy a marihuána nem hivatalosan az egyik legértékesebb váltságdíjtermék, az állam nem érdekli a vele szembeni szembeszökés. A szankciók és bírságok gyakran csak tudatlanok vagy túl gondtalan turisták. Nem csak a valódi eladókra kell figyelnie, hanem a hamis, azaz rejtett vezérlőkre is. Ha nehézségekkel küzdő turistát lát, jó tanács az, ha pénzbírságot kérnek a helyszínen, mert nem kívánna marokkói börtönöt.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória