Brazília nemcsak a látványos strandokról és partikról ismert. Most, mint a FIFA 2014-es világkupája és a 2016-os olimpiai játékok házigazdája, a látogatók száma még tovább nőtt. Még ha nem is vonzza a sport vagy a bátorítás gondolata, Brazília mindenképpen elvarázsol. A legjobbat hozzuk el Brazíliából, amelyet biztosan nem szabad kihagynia!

Rio de Janeiro

Nem talál olyan helyet a világon, ahol négyzetméterenként több természetes szépséget találna - és fejenként több papucsot -, mint például Rio. Városi környezete drámai módon el van húzva a hegyek és a tenger között, és ezek közepén önmagában az UNESCO világörökség része. Az utcai életet kitöltő informális tengerparti légkör tükrözi Rio népét.

Megváltó Krisztus szobra

A Corcovado tetején található, 40 méter magas Megváltó Krisztus szobor, amely Rio de Janeiróra néz, a város egyik leghíresebb műemléke. Ugorjon egy fogaskerekűre, amely a sűrű esőerdőn át vezet a csúcsra, ahol garantált a látványos kilátás.

Copacabana strand

A Princesinha do Mar vagy a tenger hercegnője - ez a paradicsom lenyűgöző strandokkal, élénk utcákkal, ahol a partik soha nem érnek véget. A Copacabana strand több mint 5 km-re található, és mindenkit vonzó vizéhez vonz. A nap, a tenger és a gyönyörű testek képviselik a környék kellemes vonásait. A gyönyörű Sugar Loaf Mountain és a Morro do Leme gyönyörűnek tűnik a háttérben, és egy tökéletes ország képét képviseli, amely vonzza a turistákat a világ minden tájáról. Ami a vendéglátást illeti, Copacabanában mindig a legjobbakra számíthat, példás szolgáltatásukról ismert szállodákkal, bárokkal és éttermekkel.

Roraima, Asztthegy

A spanyol Cerro Roraima, a portugál Monte Roraima, a Roraima-hegy egy hatalmas lapos tetővel rendelkező hegy a Pakaraima-hegységben, a guyanai felvidéken, ahol Brazília, Venezuela és Guyana határai találkoznak. Körülbelül 14 km hosszú és 2072 méter magas. Számos Guyana folyó, valamint az Amazon és az Orinoco folyórendszer forrása. A Roraima-hegy Guyana legmagasabb pontja.

Iguazu vízesés

Az Iguazu-vízesés Brazília és Argentína határán található, és a világ legcsodálatosabb természeti emlékei közé tartozik. Képzelje el, hogy több mint 275 vízesés zuhan be az Iguazu folyóba három kilométeres magasságból - és akkor kezdi megérteni, mire gondolunk. Különféle tevékenységeket folytathat, mint például kajak, túrázás és rafting.

Lençóis Maranhenses Nemzeti Park

A Brazília északkeleti részén fekvő Lencois Maranhenses Nemzeti Park minden látogatót elbűvöl majd drámai ökológiájával a váltakozó homokdűnék és édesvízi tavak. Ez a park 150 négyzetkilométer területtel rendelkezik, sivatagnak tűnhet, de a januártól májusig tartó esős évszakban sok a csapadék. Ez a víz a dűnék közötti völgyekben gyűlik össze, és egyedülálló kék lagúnákat hoz létre.

Manaus

Manaus, a városi és folyami kikötő, az Amazonas estado fővárosa Brazília északnyugati részén található. A Negro folyó északi partján fekszik, 18 km-rel a folyó mellékfolyója felett az Amazonas folyóig. Manaus az amazóniai esőerdők szívében található, 1400 km-re az Atlanti-óceán partjától. Több igarapés nevű mellékcsatorna halad át a városon, amelyeket hidak hidalnak át, és külön szakaszokra osztják őket.

Sao Paulo

Rio szépség. De São Paulo - São Paulo egy város “- mondta Marlene Dietrich, Brazília kozmopolita városa. A város Brazília kulturális és pénzügyi mozgatórugója, élő zenei színtérrel, remek vásárlási lehetőségekkel és kiváló konyhával rendelkezik, nem beszélve a múzeumokról és galériákról, amelyek hasonlóak a világ bármely más városához. Mindez Paulisztanov pezsgő helyi életével kombinálva, akivel minden bizonnyal könnyű lesz barátkozni.

Brazília legmagasabb hegye - Pico da Neblina

Brazília legmagasabb hegyének portugál neve Pico da Neblina. Ez az Imeri-hegység csúcsa, az Amazonas estado Brazília északi részén, a venezuelai határ közelében. Ez Brazília legmagasabb pontja, 3101 méteres magasságot ér el. A Neblin 1962-es felfedezéséig Bandeirát Brazília legmagasabb hegyének tartották.

Mit kell tudni ezután Brazíliáról

Tudsz mindent Brazíliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet