Brazília hatalmas ország, és érthető, hogy más az éghajlata, bár három fő éghajlati régióra osztható. Egyenlítői, egész éves esőzésekkel az Amazonas medencéjében, plusz egy kis part menti területen. Ezután trópusi, aszályos időszakkal a hatalmas központi területen, valamint egy kis északi részen. Végül a harmadik, majdnem Földközi-tenger, enyhe téllel és forró nyárral, a legdélebbre. Az Egyenlítő Brazília északi részén halad át, így az Egyenlítőtől délre fekvő ország nagy részében az évszakok megfordultak Európához vagy Észak-Amerikához képest.

Mikor érdemes ellátogatni Brazíliába

Ha szeretné megtalálni a legjobb időt Brazília meglátogatására, választhatja az ausztrál telet, azaz júniustól augusztusig. Valójában általában az év leghidegebb, legkevésbé esős és napos időszaka. A távoli délen azonban esős és néha hideg a tél; főként a part menti területeken vannak kivételek.

A tenger elég meleg ahhoz, hogy egész évben úszhasson Brazília észak-középső részén, míg júniustól októberig viszonylag hideg Rio de Janeiro közelében, sőt Rio Grande do Sul partja mentén is hideg van, ahol augusztusban 14 ° C-ra süllyed. Itt a tenger hőmérséklete januártól márciusig elfogadhatóvá válik, 23/24 ° C körül.

Időjárás Rio de Janeiróban

Rio de Janeiro térségében a száraz évszak júniustól augusztusig, azaz télen tart. Átlagosan van csapadék.

Nagyon délen található, elég messze az Egyenlítőtől a téli hőmérséklet csökkenésének észleléséhez. Rióban a legmagasabb értékek májustól októberig körülbelül 25/26 ° C-ra esnek. Ez a látogatás legjobb időpontjának tekinthető, mert meleg van, de nem meleg, a nap gyakran süt és az eső ritka, bár ezek még mindig lehetségesek.

A tenger ekkor kissé hideg, ezért a tengerparti nyaralás legjobb szezonja a nyár, januártól márciusig, amikor a hőmérséklet elérheti a 37/38 ° C-ot. Délután erős esőzések lehetnek, de a napsütés mennyisége még mindig elég jó a tenger meleg. Rio de Janeiro karneváljára a nyár folyamán kerül sor, de a főbb eseményekre este kerül sor.

Rio de Janeiróban végre egész évben hajózhat, annak ellenére, hogy a tenger kissé hideg júliustól októberig, amikor a víz hőmérséklete 22 ° C-ra csökken.

STATE-OF-RIO-DE-JANEIRO

A legolcsóbb járatok Bécs és London között

A következő diagram mutatja a legalacsonyabb árakat Bécs és Rio de Janeiro között időjárási összefüggések. Kattintson a diagram egyes oszlopaira a részletesebb információkért aktuális keresőmotor adatai.

A legolcsóbb oda-vissza járat Budapestről és Rio De Janeiro között, HUF-ban

Pokud chcete mít tento widget na svých stránkách, kontaktujte nás.

Mit kell tudni ezután Brazíliáról

Tudsz mindent Brazíliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet