Brazília Dél-Amerika legnagyobb országa, területe meghaladja a 8,5 millió négyzetkilométert, és a világ egyik legkülönbözőbb kulturálisan és legnépesebb országa. Portugál, európai, őslakos amerikai, afrikai, ázsiai és közel-keleti bevándorlók választékos keveréke generációk óta harmonikusan él Brazíliában. Sokan meglepődve tapasztalták, hogy Sao Paulóban Japánon kívül van a legnagyobb japán közösség, míg a németek és az olaszok legnagyobb koncentrációja délen, Rio Grande do Sul és Santa Catarina területén él.

Alapinformációk

Turisztikai vízum

Vízum nem szükséges

Egész évben

Az időjárás egész évben alkalmas utazásra

Reál

Javasoljuk az amerikai dollár viselését a jobb cseréhez

Jegyek 17 000 CZK-ból

Prágai jegy ára

Miért menne Brazíliába

Miért menne Brazíliába? A válasz viszonylag egyszerű: temperamentuma és a szórakozás, a természet, a történelem, a kultúra iránti szeretete, és ami a legfontosabb, Brazília nagy természeti szépségű ország.

A gyönyörű strandok és az esőerdők csak néhány a kiváló látnivalók közül, amelyek a látogatókat várják. Brazíliában nagy etnikai és kulturális sokszínűségű emberek is élnek, akik örökségét az élő művészet és az ünnepek, a történelmi városok és a zsúfolt városi központok tükrözik.

Brazília fővárosa

Brazília fővárosa Brazília, amely csak 1960 óta a főváros. Régen Rio De Janeiro fővárosa volt.

Brazília kivételes város, mivel mesterségesen építették a semmiből, annak érdekében, hogy új fővárost hozzanak létre, amely Brazília minden részéből elérhetőbb lenne, mivel Rio De Janeiro az ország déli részén volt.

Az egész várost papíron részletesen megtervezték, mely területek lesznek kereskedelmi, banki, lakossági vagy ipari területek, és akár az épületek maximális magassága is. Madártávlatból a város repülőgép alakú. Modern építészetével és szépségével 1987 óta szerepel az UNESCO világörökség részeként.

Brazília zászlaja

A brazil zászló jelenlegi formáját 1889-ben hozták létre, és egy zöld háttérből áll, amelynek közepén egy sárga gyémánt található, amely kék kört tartalmaz, és amelyen egy fehér útlevél halad át “ORDEM E PROGRESSO” szlogennel, ami “rendet és haladást” jelent. .

A zászló létrehozására inspiráló mottó szerzője a pozitivizmus megalapítója, Auguste Comte francia filozófus volt.

A zászló minden elemének megvan a jelentése. A zöld az amazóniai esőerdők buja természetét, az ország sárga ásványi gazdagságát (arany), a kék kör égboltot és fehér csillagokat jelképezi, amelyek a Brazil Föderáció államait képviselik.

Brazília népessége

Brazília Dél-Amerika legnagyobb és legnépesebb állama, népessége meghaladja a 210 milliót.

Brazília szintén erősen többnemzetiségű társadalom.

A brazil lakosság főleg indiánok, portugál telepesek, afrikai rabszolgák és különféle bevándorlók csoportjaiból áll, akik főleg 1820 és 1970 között érkeztek Brazíliába.

A bevándorlók főleg olaszok és portugálok voltak, de németek, spanyolok, japánok, szírek és libanoniak is voltak. A portugálok 1500 körüli Brazíliába érkezése óta intenzív kereszteződés folyik az amerikaiak, európaiak és afrikaiak között az országban.

Nyaralás Brazíliában

Brazília a különböző köztársaságok szövetsége, ezért számos ünnepet tart, amelyet csak regionális szinten ünnepelnek.

A legfontosabb ünnepek Brazíliában, amelyeket országosan ünnepelnek:

 • Január 1. - újév
 • Február - karnevál (költöző ünnep)
 • Március / április - nagy húsvéti péntek (költöző ünnep)
  1. duben - Tiradentes
 • Május 1. - munkanap
 • Szeptember 7 - Brazília függetlensége
 • Október 12. - Szűz Mária megjelenésének ünnepe
 • November 2 - az elhunytak emlékművei
 • November 15 - Köztársaság nyilatkozata
 • December 25 - karácsonyi ünnep

Brazília címere

Brazília címerét, ahogyan azt a jelenlegi formájában ismerjük, 1889-ben hozták létre. Fokozatosan, amint az államok csatlakoztak a brazil szövetséghez, fokozatosan csillagok kerültek a címerbe.

Utoljára 1992-ben módosították 27 csillagra.

Az embléma egy ötágú csillagból áll, amelyet nemzeti színek (zöld és sárga) színeznek, közepén pedig egy kék kör, amely 27 csillagot tartalmaz és a szövetség összes köztársaságát ábrázolja. A szélein zöld ágak vannak a kávé és a dohány. Alján egy kék szalag található, amelyen a köztársaság nevét “República Federativa do Brasil” találjuk megalakulásának dátumával együtt.

Időeltolódás

Az időeltolódás Brazília és a Cseh Köztársaság között:

 • március - október hónapokban - 5 óra
 • november - február hónapokban - 3 óra

Brazília pénzneme

1994 óta Brazíliában a hivatalos pénznem a reál (R $), 1 reál 100 centavóra (centre) oszlik.

A papírjegyek értéke 1, 2, 5, 10, 20, 50 és 100 R $, az érmék értéke 1, 5, 10, 25, 50 centavos és 1 valós.

Brazíliába utazva azt javasoljuk, hogy vigyen magával dollárt, mert ezek nem keverik össze a cseh koronákat. Nagyobb városokban sok pénzváltót talál, de a bankokban ajánlott váltani, mert ezeknél előnyösebb az árfolyam.

Brazíliában azonban meglehetősen elterjedt a hitelkártyás fizetés, amellyel szállodákban, éttermekben és üzletekben lehet fizetni.

Vízum Brazíliába

Ha Brazíliába utazik turizmus céljából, és tartózkodása nem haladja meg a 90 napot, akkor nincs szüksége vízumra. Az útlevélnek azonban még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, amikor belép az országba.

Ritka esetekben elegendő pénzeszközök megerősítését, szállodai foglalásának megerősítését vagy akár a belépéskor oda-vissza jegy megvásárlását követelhetik.

TIPP

Ha a környező határországokba kíván utazni, mindig kérjen bélyegzőt az útlevelébe, különben problémái lehetnek az országba való visszatéréssel.

Érdekes tények Brazíliáról

Tudta, hogy Brazília minden városának van legalább egy futballstadionja?

A futball a legnépszerűbb sport Brazíliában, és hogy lehetne másképp a világ legtöbb címét elnyerő ország. Minden brazil lelkesen figyeli őt, és egyetlen városban sem hiányzik legalább egy stadion.

Egy másik említésre méltó érdekesség, hogy Brazília partjaitól 40 kilométerre van egy kígyósziget, más néven Kígyó-sziget, amelyet teljesen mérgező kígyók fertőznek meg, olyannyira, hogy a brazil kormány teljesen elszigetelte és csak a hadseregnek szabad belépnie. a kormány által kígyók tanulmányozására felhatalmazott tudósok.

Oltás

Brazília látogatásakor nem szükséges oltani, de ajánlott a sárgaláz, a tífusz, valamint a hepatitis A és B elleni oltás.

Ha az Amazonra utazik, fontolja meg a dengue-láz és az agyhártyagyulladás elleni oltást.

Biztonság

Brazília stabil országnak tekinthető, annak ellenére, hogy politikai és gazdasági szempontból nehéz szakaszon megy keresztül.

Ami a bűnözést illeti, Brazíliában viszonylag magas. Az utcai bandák fegyveres összecsapásai a rendőrséggel szintén meglehetősen gyakoriak, amelyek során sokszor lőnek is.

Ezért kerülje a nagyvárosok legszegényebb negyedeit, például Favelast.

Nem ajánlott drága ékszereket, órákat és más drága tárgyakat viselni, mert fennáll annak a veszélye, hogy kirabolják.

A támadás és a rablás napirend, és világos nappal sem ritka.

Ezért valóban csak a legalapvetőbb dolgokat hordod magaddal.

Fontos kapcsolattartók

Hová kell hívni vészhelyzet esetén Brazíliában?

 • Mentőszolgálat: 192/193
 • tűzoltóság: 193
 • rendőrség: 190

Brazília körzetszáma +55.

Kapcsolattartók a Cseh Köztársaság brazíliai nagykövetségén:

Cím:

A Cseh Köztársaság nagykövetsége
SES 805, Lote 21A, Via L3 Sul, Asa Sul
Irányítószám 70200-901, Brasília - DF
Brazília

Telefon: +55 61 3242 7785

E-mail: brasilia@embassy.mzv.cz

További kapcsolattartók a https://www.mzv.cz/brasilia címen találhatók

Egyéb

Címlapfotó: Joshua Gresham a [Unsplash] webhelyen (https://unsplash.com/s/photos/rio- de-janeiro? utm_source=unsplash & amp; utm_medium = referral & amp; utm_content = creditCopyText)

Mit kell tudni ezután Brazíliáról

Tudsz mindent Brazíliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet