A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. Biztonságosan hazaviszünk.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 Készítse el útiterveit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Kényelmes keresés
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Bologna (BLQ)

Bologna, gasztronómiai hagyományokkal rendelkező város

Bologna, Emilia Romagna tartomány fővárosa. Elsősorban egyetemi városként ismertük. 1088-ban alapították.

Bologna a gasztronómia hagyományáról ismert. A helyi konyhában a hús, a sajt, a sonka és a mortadella a domináns. A történelmi központ a Piazza Maggiore-tól keletre található, a Quadrilateronegyedben. Számos élelmiszerbolt és helyi specialitás található. Vásárolhat minőségi Parma sonkát, balzsamos ecetet vagy parmezánt.

A vörös téglából épült,árkádos épületek nagyon tipikusak erre a városra, különösen annak történelmi részére. Esős időben értékelni fogja őket. A városközpont a Piazza Maggiore, ahol a San Petronio gótikus bazilika is található. A Palazzo dei Notai közvetlenül mellette tekinthető meg. Korábban itt dolgoztak a helyi közjegyzők. A nyugati részen városháza áll. A téren pedig megycsodálhatja a Fontana del Nettuno szökőkuta.

A Palazzo dell’Archiginnasio egy újabb emlékmű, amit látnia kell. 1561-ben IV. Pius pápa építette. 1563 és 1805 között az egyetem székhelye volt, ma itt található a városi könyvtár és az anatómiai színház.

A Museo di Palazzo Poggi minden bizonnyal felkelti érdeklődését. Itt láthatja mind a szülészeti- és anatómiai modelleket, valamint a szemet gyönyörködtető hajókiállítást, amelyet a Tengerészeti Tudomány és Földrajz kiállításon találhat meg. A palota egész területén csodálatos falfestmények, díszes mennyezetek és egy csodálatos könyvtár található, 1724-ből.

Bologna repülővel rövid idő alatt elérhető Budapestről. Milánóba kell repülnie, ahol átszállhat egy Bolognába tartó repülőgépre. Bolognába vásárolgatni is elmehet a Via Rizolli bevásárlónegyedben. A téren számos butik, luxus cikkeket áruló bolt és étterem található, valamint élelmiszerboltokat, bazárokat és antikváriumokat találhat.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória