A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  2. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
  3. Biztonságosan hazaviszünk.
 Készítse el útiterveit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

Biztosítsa magát mielőtt külföldre utazik

Egzotikus tájakon vagy csak Magyarország közelében szeretne nyaralni? Indulás előtt mindenféleképpen informálódjon az utazási biztosításról. Enélkül ugyanis a nyaralás meglehetősen drágára sikerülhet. Sajnos a nyaralás során nem csak kellemes élmények várhatnak Önre.Ha nem rendelkezik utazási biztosítással, külföldön fizetnie kéne az orvosi ellátás költségeiért.

Magyarország állampolgáraként jogosult a szükséges egészségügyi ellátásra az EU-tagállamokban, az Európai Gazdasági Térségben és Svájcban, ha szükséges. Az orvoslátogatásért, a kórházi ápolásért és a gyógyszerekért az EU-országokban viszont fizetni kell. Ebben az esetben érdemes megőrizni a számlát, melyet fizetéskor kap, mert ezzel nyújthatja be visszafizetési igényét a biztosítónak.

A biztosító csak a közegészségügyi intézmények igénybevételét fizeti, a magánklinikák és kórházak látogatásakor a teljes ellátást önmagának kell kifizetnie. Az ellátásra való jogosultságot az Európai Egészségbiztosítási Kártya bizonyítja, amelyet az egészségbiztosítótól kap.

A legtöbb biztosítótársaság speciális biztosítást is kínál sportsérülésekkel szemben, adott sporttípusok biztosítására is lehetőség van. Ez a sporttevékenység veszélyességétől is függ. Bizonyos sportokat a biztosítótársaságok szabadidős tevékenységeknek tartanak, ezért ezeket nem kell plusszban biztosítani. Ide tartozik például a síelés vagy a szabadidős kerékpározás. Ebben az esetben viszon csak a megjelölt lejtőkön és ösvényeken szabad közlekedni. A vitorlázást, jégkorongot, hegymászást, szabadidős búvárkodást leginkább a kockázatos sportok közé sorolják; továbbá az extrém sportokat, mint például snowboard, autóverseny, síugrás, gleccseres túrázás és így tovább.

Az utas biztosítás célja a külföldön bekövetkező károk esetleges pénzügyi következményei elleni védelem, elsősorban az egészségügyi költségekkel, a poggyász elvesztésével és a harmadik féllel szembeni károk fedezésére. Ez a fajta biztosítás rövid távú külföldi utazásokra vonatkozik, mint pl egy városnézés, pár napos pihenés és egyéb tevékenységek, melyek nem munkával kapcsolatosak.

Pár forintért /nap/fő elérhetőek ezek a biztosítások, bármelyik biztosítónál.

Az utazás biztosítás magában foglalja a poggyászbiztosítást, a segítségnyújtási szolgáltatásokat, a sztorno - és a balesetbiztosítást is.

Javasoljuk, hogy minden kiegészítő biztosítási típusnál vegye fel a kapcsolatot a saját biztosítótársaságával vagy más kereskedelmi biztosítótársasággal.Kapcsolódó cikkek