Bali határozottan Indonézia legkeresettebb területe. Hihetetlen sok lehetőséget kínál látogatóinak, mind természetes, mind kulturális, vagy például kulináris vagy sportolási lehetőségeket. Kezdhetünk egy túrával a Gunung Agung vulkánhoz, egy sétával a Jatiluwih rizsteraszokon, úszással a vízesésben, vagy túrával egy kulturális előadáson Ubudban. Nyaralásunkat úgy fejezhetjük be, hogy lazítunk és szörfözünk a hullámokban a sziget déli részén. Annyi mindent kell felfedezni, hogy itt mindenki észhez tér.

Ubud

Ubud Bali szigetén található, a főváros, Denpasar közelében. A Földközi-tengeren található, rizsteraszok és szakadékok veszik körül. Tisztán hagyományos hely, ahol béke és gyönyörű természeti légkör uralkodik. Évente a város egyre inkább turistákat keres, és 2018-ban többen látogatták, mint Denpasart. Több mint 100 000 ember él itt, és ez egy kulturális központ, mivel a múltban ez a művészeti élet rajongóinak számító utcai művészek és feudális urak kedvelt célpontja volt. A kultúra és a művészet egészen a városig terjed. Mehetünk például Puri Saren királyi palotájába, ahol minden nap sok előadás és művészi előadás zajlik. További látványosság a Gunung Kawi templomkomplexum és a Batuan falu.

A kultúra mellett Ubud híres a környező tájáról. Rizsföldek, legelők és esőerdők között fekszik. Ubud meglátogatásakor ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a Majomerdőt, a Tegallalang rizsteraszt, az Elefánt-barlangot vagy a Tegenungan-vízesést.

Sopka Gunung Agung

Indonéziában számos vulkán található, amelyek közül körülbelül 150 még mindig aktív. Bali leghíresebb és legmagasabb vulkánja a Gunung Agung. Magassága 3 142 m, a túra nagyon igényes. Az emelkedés körülbelül 4-5 órát, az ereszkedés pedig 2-3 órát vesz igénybe. A hinduk számára ez a sziget legszentebb csúcsa és szellemi központ. A vulkán állítólag őseik pihenőhelye. Ennek alapján több templomot is kiállítottak itt.

A vulkán utolsó kitörésére 1963-ban került sor, és a lakosok úgy értelmezték, hogy Istennek mérgesek. A kitörés olyan erős volt, hogy a vulkán mintegy száz méterrel rosszabb részén tört ki. Körülbelül 2000 ember halt meg akkor. 2017 óta a vulkán ismét szól, és a turistáknak sajnos azóta is tilos a belépés.

Rýžová pole Jatiluwih

A rizsteraszok nagyon gyakori hely, ahová Balin felé lehet látogatni. A Jatiluwih a klasszikus balinéz leglátogatottabb rizsföldek. Jatiluwih fordításban különösen szépet jelent, és ezek a rizsföldek teraszai mindenképpen. A sziget nyugati részén több mint 700 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, és az UNESCO világörökség részeként szerepel. A turizmushoz igazodnak, rengeteg stand és étterem található, ami ronthatja a hely élményét.

Telek

Tanah Lot népszerű turisztikai célpont. Ez egy sziklaalakzat, amely a főváros közelében található. A sziklára épült a Hindu templom, a Pura Tanah Lot, amely egész Balin a legtöbb fénykép. A balinézek számára ez a leginkább tisztelt és legfontosabb tengeri templom. Században állította ki a híres Dang Hyang Nirarthou, aki szentnek tartotta a helyet, mert tengeri istenek imádták.

Tanah Lot a tengerben fekszik, és csak szárazon érhető el apály idején. Dagály idején fel kell tekerni a nadrágot. A látnivaló alapbejárata 60 000 IDR.

Kuta strand

A Kuta strand határozottan a leghíresebb egész Balin. Korábban egy csendes hely, mára híres, nagyon népszerű a turisták körében, különösen a fiatalok körében. A strand kiváló feltételeket biztosít a szörfözéshez és élénk éjszakai életet kínál. Rengeteg bár és étterem található közvetlenül a tengerparton, zene késő reggelig szól. A strand teljes hosszában számos szörfiskolát és oktatót találunk, akik tanfolyamokat és órákat kínálnak kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Gitgit és Sekumpul vízesés

Bali szigetén sok vízesés található. Gitgit és Sekumpul csak néhány említésre méltó közülük. Rövid távolságra találhatók a volt fővárostól, Singaraja-tól és körülbelül 90 km-re északra Denpasartól.

A Gitgit-vízesés nem messze található a főúttól, így turisztikai jellegűbb és talán ezért a legnépszerűbb egész Balin. 35 méter magas és polaritását a körülvett környezetnek köszönhetően nyerte el. Magas sziklás ösvény, lombhullató fák, zajos állatok és természetesen létrehozott medencék - mindez vár rád, ha úgy dönt, hogy meglátogatja a vízesést.

A Sekumpul vízesés Észak-Bali trópusi erdeinek közepén található. 80 méter magas lépcsőzetes falról van szó. A körülbelül fél órás túra mind a vízesés emelkedett kilátásába, mind annak lábánál eljut a természetes úszómedencékig, ahol úszhat. A Sekumpul-t Bali szigetének legjobb vízesésének nevezik.

Bali legszebb strandjai

Bali szigete szó szerint hemzseg a gyönyörű strandoktól és a tengerparti üdülőhelyektől. A sziget déli részén találhatók a legszebb, nagy hullámú strandok, északon pedig figyelemre méltó víz alatti élet él. Nem csak hosszú, fehér homokos strandokat találunk, de mivel sok vulkán van, a strandok vulkanikusak, azaz fekete színűek. A zöld természettel játszó összes hangszínnel kombinálva ez a szem ünnepe.

Kuta

Kuta Bali leghíresebb és leglátogatottabb üdülőhelye. Korábban halászfalu, ma pedig jelentős turisztikai központ volt. A Kuta strand különösen a fiatalok körében híres, mivel nagyon forgalmas, és az éjszakai élet itt teljes sebességgel forog.

Rengeteg bár és étterem található közvetlenül a tengerparton, zene késő reggelig szól. A strand teljes hosszában számos szörfiskolát és oktatót találunk, akik tanfolyamokat és órákat kínálnak kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Jimbaran

Jimbaran egy halászfalu, Denpasartól délre található. Ez egy nagyon népszerű turisztikai üdülőhely, azonos nevű stranddal. A Jimbaran strand 4 km hosszú, homokos, tele napozóágyakkal és napernyőkkel. Alkalmas gyermekes családok és azok számára, akik csendes nyaralást szeretnének élvezni. A turisták nagy száma ellenére a tengerpart nagyon tiszta és a tenger kristálytiszta.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez egy halászfalu, a tengerparton halászhajók vannak szétszórva, amelyeket mindenféle módon díszítenek. A környező éttermekben és harapnivalókban megkóstolhatjuk Bali legjobb halait.

Canggu

Canggu egy tengerparti falu, amely Kutától néhány kilométerre északra található. Különösen híres a szörfösök körében népszerűvé vált Canggu strandról. Minden évben különféle szörfversenyeket rendeznek itt. A legtöbb strandtól eltérően nincs fehér, de sötét homokja. A strandról gyönyörű kilátás nyílik a kókuszültetvényekre és a rizsföldekre.

Lovina strand

A Lovina strand másokkal ellentétben Bali északi részén található, mintegy 10 km-re Singarajitól. A strand 8 km hosszú, sötét vulkanikus homokkal, és nagyon csendes. Ellentétben a sziget déli oldalán található üdülőhelyekkel, amelyek forgalmasak és élénkek. Ha pihenni akar, a Lovina a megfelelő választás, nem találkozik turisták nagy tömegével. De itt biztosan nem fog unatkozni. A Lovina strand nagyszerű helyen fekszik a korallzátonyok és a víz alatti élet szempontjából. A delfinek, amelyek minden reggel a partok közelében láthatók, híressé váltak itt.

Mit kell tudni ezután o Bali

Tudsz mindent és Bali-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet