Ostrov Bali je pouze kapkou v moři při návštěvě této provincie. K vidění se nám nabízí mnohem více. Určitě bychom neměli vynechat skupinu ostrovů Nusa (Nusa Penida, Nusa Lembongan, Nusa Ceningan), souostroví Gili nebo třeba největší Lombok.

Gili-szigetek

Gili három kis sziget, Gili Meno, Gili Air és Gili Trawangan szigetcsoportja. E szigetek mindegyike teljesen más. Mindegyik Lombok partjától rövid távolságra található. Szigorúan tilos gépjárművet használni Gili összes szigetén. Az átszállás csak kerékpárral vagy lovaskocsival lehetséges. A szigetcsoport a Gunung Rinjani vulkán kitörése során alakult ki 1442-ben, amikor a Gili-szigetek által létrehozott talajmennyiséget kidobták a vulkánból. Gili Meno a legszebb strandokkal rendelkezik, és gyakori célpontja az ifjú házasoknak. A sziget mindössze 2 km hosszú és 1 km széles. Csak mintegy 500 állandó lakos él itt, akiknek fő jövedelme az idegenforgalom és a halászat. Van egy sós tó is, amely a száraz évszakban sót termel. A Gili csoport legcsendesebb és legcsendesebb szigete. Ne várjon itt éjszakai életet. A Gili Air a Gili-csoport második legnagyobb szigete. Legközelebb található a szárazföldhöz, és itt mindent megtalálhatunk. Gyönyörű strandok, de egy kis éjszakai élet is. Mintegy 1800 állandó lakos van itt. A Gili Air a legjobb feltételeket nyújtja a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz. Számos korallzátony található, és teknősök láthatók itt. A sziget körül járva ne hagyja ki a kókuszültetvények bejárását. A Gili csoport utolsó tagja Trawangan. Ez a szigetcsoport fő és legnagyobb szigete, bár csak kevesebb, mint 3 km hosszú és 2 km széles. Körülbelül 1500 ember él itt. Trawangan a három sziget közül a leglátogatottabb, mivel a gyönyörű strandok és a természet mellett dús bulikat és nagyszerű éjszakai életet kínál.

Lombok

Lombok a Kis Szunda egyik szigete, akárcsak Balin. 5000 km2-nél kisebb területtel a nagyobb szigetek egyike. Körülbelül 3 millió ember él itt, és nagyon sűrűn lakott. Lombok nagyon népszerű a turisták körében, de továbbra is fenntartja egy csendes hely hírnevét. Nagyon szép természetet kínál, mivel hegyvidéki sziget. Indonézia második legmagasabb vulkánja, a Gunung Rinjani található. Ha kalandvágyó vagy, a sziget csábító arra, hogy több napos dzsungeltúrákat tegyen a Rinjani vulkán tetejére. Útközben sok gyönyörű vízesés, ültetvények haladnak át chili paprika, fahéj és szójabab termesztésére. A vulkánhoz vezető utat hivatalosan csak idegenvezetőkkel lehet elvégezni, akik gyakran olyan szolgáltatásokat is kínálnak Önnek, mint - napi 2 meleg étel, portások és útmutatók. Kissé dagadtnak hangzik, de a helyiek számára ez az egyik fő jövedelemforrás, így hozzájárulni fog egy jó ügyhez. A strandok és a sznorkelezés itt nagyon népszerűek. A búvárkodás feltételei itt kiválóak. Sok lagúna, korallzátony, hajótörés van. A búvárkodás és a sznorkelezés mellett kiváló szörfözési feltételek vannak. Nagyon sok iskola van itt, és a haladó és a kezdő kezdők egyaránt itt lenghetnek a hullámokon.

Komodo-szigetek

A Komodo-szigetek a Kisvasárnapok csoportjába tartozik, és Indonézia legérdekesebb szigetcsoportja, amelyet nem szabad kihagyni. Ez a három fő sziget, Komodo, Rinca és Padara, valamint több kis szigetecske. Az egész szigetcsoport a Komodo Nemzeti Park. Ez a komodói sárkány természetes otthona, amely a világ legnagyobb gyíkja. Becslések szerint körülbelül 5000 egyed él itt, többségük a vadonban. A Komodo Nemzeti Parkot az 1980-as években hozták létre e fenséges állat védelme érdekében. A búvárkodás és a sznorkelezés a sok sértetlen korallzátonyáról is híres. Mintha még nem lennél itt. Itt általában manta sugarakkal lehet búvárkodni. A Komodo Nemzeti Park teljes komplexumának területe meghaladja az 1.110.000 ha-t, és 1977-ben bejegyezték az UNESCO bioszféra rezervátumaiba.

Mit kell tudni ezután o Bali

Tudsz mindent és Bali-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet