Az ételeket Balin és Indonéziában egyaránt befolyásolja a vallás, a hinduizmus és az iszlám. Az alapanyagok a rizs és a tészta zöldségekkel, tofuval, tojással és különféle fűszerkeverékekkel kiegészítve. A húst itt nagyon kis mennyiségben használják, mivel meglehetősen drága. Az ételek nagyon ízletesek és vonzóak a szemnek, mivel nagyon színesek. A balinézek kizárólag a kezükkel esznek, és kevésbé turisztikai területeken előfordulhat, hogy nem is kap evőeszközt. Nagyon kellemes élmény és valami új, ami nem a miénk.

Bali tipikus nemzeti ételei

Bali ellentétben a muzulmán Indonéziával, a hinduizmus előnyben részesítése számos ételben sertéshúshoz juthat, amit az iszlám tilt. A balinéz ételek alapja a gyors elkészítés, a változatosság és az íz. Különböző fűszerek, például kurkuma, gyömbér, szerecsendió vagy koriander kombinációja is jellemzi. A legtöbb ételt rizzsel vagy tésztával egészítik ki, főzve vagy sütve. Az egyetlen dolog, amire Balin nem számít, az a marhahús, amelyet a hinduizmus tilt.

Sült rizs

A Nasi Goreng egyszerűen sült rizs, sült tojással. Általában indonéz ételeket szolgálnak fel minden étteremben vagy büfében. A rizs általában barna, mivel karamellizált szójaszószt adnak hozzá. Általában csirkével vagy garnélával és egy halom zöldséggel keverik. Általában chilivel vagy fokhagymával ízesítik.

Barbi disznó disznó

Balinéz specialitás, sertéshentes vagy Babi zabálás. A helyiek körében ez egy nagyon fontos étkezés, amelyet leggyakrabban néhány ünnepség vagy ünnepség alatt készítenek el. A turisták néhány étteremben is megkaphatják, ahol általában egy üveg kirakat mögött van, akár grillen, akár már szeletelve. A ropogós bőrű húst, amelyet kókusztej öntésével érünk el, rizzsel tálaljuk.

Vegyes rizs

A Nasi Campur Indonézia minden részén másképp készül. Balin ez egy rizs keveréke grillezett tonhalral, marhahúsdarabokkal, sült tofuval, spenóttal, kukoricával, uborkával, és az egészet balinéz fűszerek keverékével fűszerezik, és egy banánlevélen tálalják.

Betutu

A Betutu egy egész Indonéziában ismert étel, de Baliban és Lombokban a legnépszerűbb. A fűszerek gazdag keverékében pácolt sült vagy párolt baromfi, amelyben például fokhagymát, kurkumát, gyömbért, medvehagymát vagy garnélarákot találunk. Néha fűszeresre készítik úgy, hogy hagymakarikákat kevernek a chili paprikával és a kókuszolajjal. Ez az étel nagyon népszerű a turisták körében.

Pepes

A paprika nem tiszta étel, de a főzés módszere. Az alapja egy banánlevél, amelyet étellel töltenek meg, hengerelnek, majd grilleznek vagy párolnak. A banánlevelet főzés után eldobják és eldobják, nem ehető. A pepes módszert főleg hús, hal, tenger gyümölcsei vagy például gomba vagy tofu esetében alkalmazzák.

Lawar

A Lawar indonéz étel közvetlenül Baliról származik. Zöldségek, darált hús és kókusz keveréke, az egészet gyógynövényekkel és különféle fűszerekkel ízesítik. A zöldségalap zöldbabból, sült medvehagymából, mészlevélből és reszelt kókuszdióból áll, mind kókuszolajban sütve. Bali egyes sarkaiban disznó- vagy csirkevért adnak az ételhez, hogy megfelelő ízt kapjon.

Élelmiszerárak Balin

Mivel Bali népszerű úti cél, a helyi vállalkozások megszokták, hogy a turisták hajlandók fizetni a jó ételekért. Az éttermekben az árak összehasonlíthatók vagy gyakran magasabbak, mint nálunk. De ha úgy élünk, mint egy helyi, és utcai standokon, helyi kis éttermekben vagy warungokban (helyi büfék) eszünk, akkor sokat fog spórolni, de nagyon élvezni is fogja. Ha nem vagyunk igényesek, akkor 30 CZK-ért bérelünk. Az átlagos éttermekben körülbelül 100 CZK-t fizetünk az étkezésért, a jobb és turisztikai éttermekben pedig 200 CZK-nál is többet.

Hol találhatja meg magát legjobban Balin

Balin mindenhol jól lehet enni. Ez az ételválasztástól és a vállalkozástól függ. Kipróbálhatja a drágább éttermeket, de úgynevezett warungy vagy gyorsétteremeket is, ahol főleg a helyiek étkeznek. Ha azt választja, hogy milyen ízlelőbimbói vannak, garantáljuk, hogy nem fog csalódni.

Mit kell tudni ezután o Bali

Tudsz mindent és Bali-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet