Bali, amint azt a legtöbben tévesen hiszik, nem ország, hanem csak egyike Indonézia 34 tartományának. Összesen 17 508 szigete van, amelyek közül Bali a leglátogatottabb az országban. Indonézia számos országgal határos: Malajzia, Kelet-Timor, Pápua Új-Guinea, Szingapúr, a Fülöp-szigetek, Ausztrália, Thaiföld, Palau, valamint az Andok és a Nicobar-szigetek.

Bali a Kis Szunda Csoport fő szigete. Java és Lombok között fekszik. Több mint 5633 km². A cseh turisták körében Bali nagyon népszerű úti cél. Mint más ázsiai országokban, Balin is nagyon megfizethető az élet. Mindent kínál, amit egy turista kíván, a műemlékektől a lélegzetelállító természetig.

Alapinformációk Baliról

Turisztikai vízum

A tartózkodástól számított 30 napon belül vízum nem szükséges

Április és október

A legjobb idő a nyaralásra ebben az országban április - október

Indonéz rúpia

A tanfolyam kb. 1,60 CZK / ezer. IDR

14 000 CZK-tól

Prágai jegy ára

Miért menne Balira

Bali szigete a leglátogatottabb egész Indonéziában. A cseh turisták körében is nagyon népszerű úti cél. Számos oka van Balinak látogatására.

Bali vagy az istenek szigete alkalmas gyermekekkel és gyermekek nélkül történő látogatásra, és csak hátizsákkal. A tipikus üdülési követelmények mellett, amelyek magukban foglalják a gyönyörű strandokat és a szuper természetet, egyedülálló víz alatti világot, gazdag történelmi kultúrát, aktív vulkánokat és végtelen számú órát tölthetünk el, amelyet a tenger hullámai között szörfözhetünk. Bali a világ egyik legjobb szörfözési célpontja.

Mint egész Ázsiában, itt is nagyon kedves és mosolygós emberek élnek. Öröm csak sétálni az utcán és mosolyogni mindenkire, aki körülötted van. Sokszínűbbé tehetjük az élményt azáltal, hogy kikapcsolódunk és megerősítjük magunkat egy helyi étteremben. Az indonéz ételek nagyon ízletesek és az étlap változatos.

Bali fővárosa

Az indonéziai Bali tartomány fővárosa Denpasar. Bali a 34 tartomány egyike. Ez az ország leglátogatottabb szigete is. A körülbelül 800 000 lakosú Denpasar a fő turisztikai központ, amely összeköti a szigetek nagy részét. Nem mindig volt a főváros, de csak 1958-ban történt, amikor az eredeti Singaraja helyébe lépett a sziget északi részén. Ezt az évet megelőzően Denpasar 1906-ig Badung királyságának fővárosa volt, mielőtt a hollandok megszállták volna. A Holland Királyság általi átvétele után a királyi dinasztia és a nemesség tömeges öngyilkosságot követett el. Ennek az eseménynek az emlékére Puputan szobrot állítanak ki a téren.

Noha Denpasar a főváros, mégis megőrzi a vidék érintését. Nagyon csendes, sok kis kusza falvból, hindu templomból és családi közösségből áll. Másrészt nagyon modern is, sok új épület és áruház található. A balinéz kultúrát közvetlenül Denpasarból ismerhetjük meg, csak ellátogathatunk a Bali Múzeumba. Egyéb látnivalók, amelyeket nem szabad kihagyni, többek között a Bali Művészeti Központ, a Puputan emlékmű, a Pura Jagatnatha hindu templom és a Ngurah Rai, Bali legnagyobb mangrove erdője.

Bali zászlaja

Bali, mint Indonézia egyik tartománya, saját zászlóval rendelkezik. Nagyon egyszerű. Az alap narancssárga téglalap és középen egy ötszög, amely a tartomány címere. A zászló jelentésének további magyarázata nem áll rendelkezésre.

Indonézia zászlajának két csíkja van, a felső piros és az alsó fehér. A 13. században alapították, és 1945 óta használják az ország hivatalos zászlajaként.

Népesség

Bali szigetének több mint 4 millió lakosa van. A fővárosban, Denpasarban mintegy 800 000 lakos él. A fő etnikai csoport az indonéz. A lakosság többsége hindu vallású, ezt követi a kereszténység és az iszlám.

Nyaralás Balin

A balinéz élet megismerésének legjobb lehetősége egy nemzeti ünnepen vagy ünnepségen való részvétel. Egyes ünnepek rögzített dátummal, mások lebegő dátummal rendelkeznek a balinéz naptár szerint. A balinéz naptár neve Pawukon, és csak 210 napja van. A naptár nagyon specifikus, és nagyon különbözik a mi Gergely-korunkétól. Az árak nagyon magasra emelkednek az ünnepségek alatt.

 • 1.1 Újév
 • 23.1. kínai újév
 • 1.2. Galungan nap - a jó győzelmének a gonosz felett ünnepe
 • 4.2. Mohamed próféta születése - ez muszlim ünnep
 • 23.3. Nyepi - a csend fesztiválja, vagy a hindu újév ünnepe
 • 6.4. Nagypéntek
 • 5.5. Hari Raya Waisak - Buddha, a megvilágosodás napjának megünneplésére szolgáló ünnep
 • 17.5. Jézus Krisztus mennybevétele
 • 16.6. Isra ’Mi’raj Nabi Muhammad - Mohamed próféta mennybevétele
 • 20.7. - 18.8. Nagyböjti hónap ramadán
 • 17.8. Indonézia függetlenségének napja - nemzeti ünnep
 • 18.8. - 20.8. Hari Idul Fitri - Ramadán vége
 • 26.10. Az áldozat napja Idul Adha
 • 15.11. Muszlim újév
 • 25.12. Jézus Krisztus születése

Idő Balin

Csehország az UTC + 1 és a Bali UTC + 8 időzónában van, tehát 7 óra a különbség. Ha 12:00 van, akkor Balin 7 órával több van, azaz 19:00. Ez azonban nem érvényes a nyári hónapokban, amikor az időnk fordul, és a váltás csak +6 óra.

Bali pénzneme

Az egyetlen pénznem Balin az indonéz rúpia. A világmárka az IDR. A legjobb, ha eurót vagy dollárt Balin cserélünk, itt nem cseréljük le a cseh koronát. A bankjegyek értéke 1 000 - 100 000, az érmék 25 - 1 000 rúpia. A rúpia tovább szénafelé oszlik, amelyet azonban már nem használnak széles körben.

Átalakításkor 1000 IDR megközelítőleg 1.6 CZK.

Pénzt lehet váltani a repülőtéren, de itt rosszabb az árfolyam. A legjobb, ha pénzt váltasz a bankban. A helyi pénzváltóknak sem ajánlott sokat használni. A turisztikai területek gazdagon felszereltek ATM-ekkel, de ezekért díjat kell fizetni. A kártyás fizetés itt nem olyan általános, mint Európában. Az árak Balin körülbelül megegyeznek árainkkal. A turisztikai üdülőhelyeken azonban kissé eltúlzott. Előnye, hogy szinte minden üzletben alkudni lehet.

Árak Balin

Az árak Balin körülbelül megegyeznek árainkkal. Ez elsősorban azokra a boltokra vonatkozik, ahol az ár mindig rögzített. A turisztikai üdülőhelyeken az árak nagyon fel vannak fújva. Akárcsak Ázsiában, Balin is jól lehet tárgyalni a helyi piacokon.

 • Szállás kétágyas szobában kevésbé igényes, 300 - 600 CZK áron
 • Szállás igényesebbeknek 1200 CZK-tól
 • Étel egy olcsóbb étteremben, körülbelül 30 - 120 CZK
 • Étel egy drágább étteremben, körülbelül 120 - 250 CZK
 • Pivo 40 - 60 CZK
 • Palackozott víz kb. 5 - 15 CZK
 • 100 CZK masszázs
 • Taxi 1km 10 - 25 CZK

Visa Balin

Bali belépésére a cseh állampolgárok vízum vagy “ingyenes vízum” nélkül léphetnek be, legfeljebb 30 napos tartózkodásig.

Ha hosszabb utat tervezünk, válasszon két másik típusú vízum közül: vízum érkezéskor és látogatás vízum. A látogatási vízumot egyeztetni kell a prágai indonéz nagykövetségen, ez hosszú távú vízum. A repülőtérre érkezéskor a vízum 30 nap, és az ingyenes vízummal ellentétben 30 nappal meghosszabbítható. A vízum ára 35 dollár. Baliba való belépéshez érvényes útlevéllel kell rendelkeznie 6 hónappal a Cseh Köztársaságba való visszatérés után.

oltás Balin

Bali nemcsak a cseh turisták számára nagyon népszerű úti cél. Itt nagyon sok ember halmozódik fel, és a higiéniai szokások nem olyan jók, mint Európában. Oltás nem kötelező, de megelőzés céljából néhány ajánlott.

Ezek sárgaság A + B, tífusz, tetanusz és veszettség. Az A + B sárgaság elleni oltás általában háromfázisú, és annak az előnye, hogy ezután egy életen át immunitást élvez a sárgaság ellen. A tífusz elleni oltás körülbelül 3 évig tart, ára 800 és 1200 CZK között van. A Cseh Köztársaság minden állampolgárát be kellett volna oltani a tetanusz ellen. Védelme körülbelül 10-15 évig tart. Akkor újra oltásra van szükség. A körzeti orvosnál a tetanus elleni újravakcinázás ingyenes, amelyet a biztosító fizet.

Az oltás az utazás jellegétől és a meglátogatott területektől függ. További információért forduljon háziorvosához vagy utazási orvosi intézetéhez.

Érdekes tények Baliról

Bali Indonézia leglátogatottabb tartománya. Érdekes itt a rengeteg.

Öt választottunk közülük 5 közül:.

 • Hinduizmus - sokan azt gondolnátok, hogy ez vallás, de sajnálatos módon. Ez csak egy életstílus.
 • A nevek “i” betűvel kezdődnek - Balin a legtöbb név az i betűvel kezdődik.
 • Több templom, mint ház - Balin minden családnak megvan a maga temploma. Templomok itt Ők szeretnek.
 • 18 ábécé betűje - Balin az ábécé csak 18 betűvel és magánhangzókkal rendelkezik egy levélként írják
 • Bali nem ország - Bali nem ország, hanem csak Indonézia egyik tartománya
 • Sok turista - majdnem úgy fogja érezni magát, mint Európában. Külföldi Nagyon sok turista van. Az eredeti indonéz élettel többet fog itt találkozni marginálisan a keleti szigeteken található.
TIPP

Sok turista - majdnem úgy fogja érezni magát, mint Európában. Nagyon sok külföldi turista van. Az eredeti indonéz életet itt meglehetősen marginálisan találja meg, a keleti szigeteken található.

Fontos kapcsolattartók

Hová kell hívni vészhelyzet esetén Balin?

 • Tűzoltók 113
 • Rendőrség 110
 • Mentőszolgálat 118., 119. sz

Bali, valamint Indonézia körzetszáma +62.

Kapcsolattartók a Cseh Köztársaság indonéziai nagykövetségén:

Cím:

Csehország nagykövetsége Jalan Gereja Theresia No. 20, Menteng, 10350 Jakarta Pusat

Telefon: + 6221 / 3904075-7

E-mail: jakarta@embassy.mzv.cz

További kapcsolatok az mzv.cz weboldalon találhatók

Cover photo by Artem Beliaikin, Unsplash

Mit kell tudni ezután o Bali

Tudsz mindent és Bali-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet