Angliában minden sarkon látni fog egy emlékművet vagy látnivalót, de mindenképpen készüljön fel utazási program. Ennek köszönhetően áttekintést kap, megtervezi az idejét, és nem fog lemaradni semmiről utazási célpontjaikat. Ön már írja a saját tippjeit az utazásokhoz? Megmondjuk más helyek, amelyeket érdemes meglátogatni!

Anglia 10 nevezetessége, amelyet látnia kell

Tervezze meg utazását! Javasoljuk a legszebb helyeket.

London - Tower, Big Ben, Buckingham-palota, Hyde Park, Piccadilly, Westminster

London minden lépésével egyre jobban szórakoztat

Torony

A londoni Tower a londoni Temze partján található. A hivatalos név Her Felség palotája és erődje. A kőerőd, amely ma múzeumként szolgál, I. Vilmos hódító normann király építtette. -Ban bemutatott eredeti palotát erőd és a tornyok börtönök lettek. Alatt tartották itt az utolsó foglyokat A második világháború és a királyi ékszerdoboz biztonságosabb helyre került.

Big Ben

Emellett Big Ben néven azonnal emlékezni fog a londoni óratoronyra, amely a parlament székhelye mellett áll? De hivatalos neve másként hangzik. Összefüggő Erzsébet uralkodásának 60. évfordulójával. Erzsébet-toronynak hívták. Se A torony legnagyobb harangja, amely minden órában megszólal, nem hivatalosan Big Ben, ale Nagy Harang.

Az 1834-es tűzvész után a tornyot viktoriánus-gótikus stílusban építették. Az én Abban az időben ez volt a világ legnagyobb órája, pontossága ma is híres.

A Buckingham-palota

A Buckingham-palota a brit uralkodók hivatalos rezidenciája. A királynő itt országos jelentőségű rendezvényeket szervez és üdvözli a hivatalos látogatásokat. Te is tudsz bekukucskál, általában minden nyáron. Látni fogja az állami kamarákat, királyi istállók és kert.

Séta a parkosított parkban, és figyelje az őrség cseréjét. De vigyázz! Az őrség cseréje nem mindennapi, az időjárástól és egyéb hatásoktól függ. Te mindig az vagy megtudja az aktuális információkat.

A Hyde Park

Ki ne ismerné London leghíresebb parkját és kedvenc kikapcsolódási helyét? Igen, beszéd a Hyde Parkról szól, egy zöld oázisról London szívében. Felejtsd el egy pillanatra hogy egy élénk metropolisz központjában vagy. Séta közben álljon meg a Márványnál Arch, márvány boltív, amely a trafalgari csata győzelmét ünnepli és az Oxford Street, a Park Lane, a Bayswater Road és az Edgware Road címen található. A közelben van még a Speakers ‘Corner, egy hely, ahol másodperc múlva jársz előadóvá válik. Egyesek csak szórakoztatják a hallgatóságot, mások kérdéseket tesznek fel, amelyeken gondolkodni lehet.

Piccadilly

A Hyde Parktól forduljon a Piccadilly utcán a plázáig A Piccadilly Circus. A Piccadilly utcát korábban kizárólag azoknak az uraknak szánták, akik itt ellátogattak szabászatra és fodrászatba. Most luxusszállodák tarkítják és apartmanok. A nyüzsgő Piccadilly Circus elsősorban fényéről híres óriások által hirdetett óriásplakátok, például a McDonald’s.

Westminster

Minden hely Westminster része. Ne hagyd ki ezt sem Trafalgar Square, SOHO, Chinatown vagy Covent Garden.

Nem számít, ha a parkban piknikezik, látnivalókat fedez fel vagy inkább táncolj éjjel a bárban. Londonban mindig pontosan megtalálja, amit keresni.

Cambridge

Cambridge a brit kultúra szerelmeseinek paradicsoma. A 2011-es népszámlálás szerint kevesebb mint 130 000 lakos élt itt, míg a hallgatói közösség körülbelül 30 000-ről számolt be személyek. A város története az őskorig nyúlik vissza, a legrégebbi fennmaradt emlékek innen származnak a római invázió ideje.

Az első lépések valószínűleg eljutnak a legendás, alapított egyetemre 1209-ben. Olyan híres diplomások tették híressé, mint Isaac Newton, Charles Darwin vagy Stephen Hawking. Összesen 89 diplomát kapott Nobel-díj.

A város tisztán brit jellege vár rád. A tudományos alapoknak köszönhetően sok mindent megtalál itt a múzeumok elsősorban a történelemre összpontosítottak. A leghíresebb a Fitzwilliam’s múzeum, ahol exkluzív művészeti gyűjteményeket és ősi műemlékeket tekinthet meg. A legjellegzetesebb a város nevezetessége a King’s College Chapel, amelyet 1515-ben építettek. Ha visszanéz, álljon meg a Piactéren és erősödjön meg helyi specialitások.

Nem szabad kihagyni a botanikus kertet, amely a környéken található tizenhat hektár tematikus kertekkel és üvegházakkal.

Ezen felül Cambridge csak 80 kilométerre van Londontól!

Oxford

Vessen egy pillantást a városra, ahol az Egyesült Királyság legrégebbi egyeteme található, amely egyben a világ egyik legrangosabb egyeteme. Tudod melyik a beszéd? Igen, ez Oxford!

Oxford felfedezése során feltétlenül hiányolja a Christ Church College-ot, az egyik az egész egyetemi komplexum legnagyobb helyei. Az egyetem fel van osztva hihetetlen 38 szám és ezek a legnépszerűbbek. Két épület, Tom A torony és a katedrális tornya egész Oxford városképének szerves részét képezi. A Krisztus-templom a város központjában található a St. Aldate utcája és a gyönyörű mellett látni fogja a katedrálist, a belső udvart és a galériát. Lásd még századi reneszánsz ebédlőbe, amelyet privátban is lehet bérelni akció.

Vándorlás közben hagyja, hogy bevonuljon a Fedett Piacba, ami központjában található, és a High Street, a Market Street vagy a Golden utcán keresztül érhető el Kereszt a Cornmarket utcán. Élvezni fogja a különféle kis üzleteket, ahol beszerezheti a legjobb helyi kézműves termékek, ételek és italok.

Az oxfordi középkori vár és a börtön szintén érdemes ellátogatni. Tudj meg többet A város történelmében egy 900 éves sírt láthat, és a Szent torony tetején A George’s Tower gyönyörű kilátást nyújt a városra, mint túra jutalmát.

Ha rajongsz a nem hagyományos művészetekért, állj meg a 2 New High mellett Utca, ahol a ház a cápával található. Igazán! Nem feltűnő sorházból csaknem 8 méter hosszú laminált szobor áll ki a fejlesztés tetejéről. Haddington A cápa egy műalkotás, amelyet 1986-ban talált ki Bill művész, újságíró Heine. Ez egy szimbólum, amely a barbárságra és a közti háború kiszolgáltatottságára utal Amerikaiak és a közel-keleti országok.

Ha úgy dönt, hogy felfedezi a város más részeit, javasoljuk, hogy tartson a Temze jobb partján húzódó Oxfordtól délkeletre. Meg fogod találni Van egy nagy South Park, gyönyörű kilátással a városra.

Cardiff

Cardiff kontrasztokkal teli város. Kultúrtörténeti központ mesével kastélyok és múzeumok a modern építészettel szemben. Egy helyen fantasztikus üzletek, intenzív éjszakai élet, gyönyörű tengerpart és ősi műemlékek. Cardiff a walesi kormány székhelye is.

Sétáljon át a Bute Parkon, amelynek szélén találkozhat Cardiff-tal századi kastély, ahol az eredeti középkori vártorony látható. A 20. század elején alapított Nemzeti Múzeumot is érdemes ellátogatni. század. Meglátogatja Öreg Walesre, művészetre, történelemre vagy természetre összpontosító gyűjteményeket.

Ha lélegezni kell, és zöldet keres, akkor kérjük Önt. Cardiff híres parkosított parkjaival. A leghíresebbek a Roath Park, a Bute Park, Victoria Park vagy Thompsons Park.

Tervezi, hogy egy jó itallal fejezi be a város felfedezésének napját? Irány ide A St Mary Street, számos helyi bárral és klubbal.

Látnivalók Angliában

Anglia szórakoztatja Önt, függetlenül attól, hogy rajong a műemlékekért, vagy inkább hegyeket visel bemész a természetbe. Vessünk egy pillantást azokra a helyekre, amelyek magával ragadják és ahová vissza akarsz menni.

Stonehenge

Stonehenge je Európa leghíresebb őskori emlékműve, amely sok tekintetet vonz. És nem az két! Célja még mindig határozottan nem világos, ami növeli a rejtélyt és vonzereje ennek a helynek. A sebesültek és betegek kezelésére használták? Ez arról szólt őseink csillagászati obszervatóriuma? Vagy a rituálénak szentelt szentély holtak imádata? Csak találgatni tudunk, mert még a szakértők sem értenek egyet.

Hogyan birkóztak meg az emberek 5000 évvel ezelőtt az óriáskövek szállításával? Az 1990-es évek régészeti felfedezései azt mutatták, hogy az emberek fából készült hordágyakat használtak hasonló a szánhoz. Képzeld el. A legnehezebb kövek súlya akár 50 tonna!

Hadriánův val

Az angol Hadrianus-fal egyedülálló római épület. A kő és agyag erődítmények keresztezik Észak-Anglia táját a városok között Newcastle és Carlisle. Figyelemre méltó 117 km az UNESCO Világörökség része.

A Hadrianus-fal Észak-Anglia egyik leglátogatottabb helye. Ha már az vagy az idegenforgalomban tapasztalt matadorban 4 napon belül meghódíthatja az egész útvonalat. De ne becsüld le ruhák! Az út nagyon ki van téve, ezért ne lepődjön meg az erős szél.

Ha a legjobbakat szeretné látni egy nap alatt, menjen utána az útvonal legérdekesebb része. Greenhead falu előtt kezdődik, és körben folytatódik a római hadsereg múzeumai a Housesteads római erőd maradványaiig.

Mit kell tudni ezután Angliáról

Tudsz mindent Angliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet