Jegyet választ, és kíváncsi, melyik repülőteret válassza? Vessen egy pillantást a listánkra.

Repülőterek listája

A London és Edinburgh környéki leggyakrabban használt repülőterek listája. Hová menjen?

A londoni repülőterek listája

Az Angliába tartó repülőgépek legtöbbször Londonban szállnak le. A legtöbb repülőtér de több tíz kilométerre van a várostól is. Hogyan lehet kényelmesen eljutni London központja?

Minden repülőtéren bérelhet autót vagy taxival. Egy másik változat a tömegközlekedés.

Heathrow (LHR)

Heathrow körülbelül 24 mérföldre van London központjától. A leggyorsabban eljuthat a városba vonatok Heathrow Express. Indulás innen: 2., 3. és 5. terminál a Paddington állomás felé. Egyirányú ár A jegy 22 és 25 font között változik, az indulás idejétől függően. Szignifikánsan online jeggyel spórol.

Egy másik lehetőség a londoni metró. A Piccadilly Line csatlakozik az összes terminál és bejárja London központját. Az út hozzávetőlegesen tart 50 perc. Ezenkívül jelentősen megtakarít a vonathoz képest. Csúcsidőben fizet maximum 6 font, csúcsidőn kívül csak 3 font körül készpénzzel, kényelmesen fizethet érintés nélküli fizetési kártyával.

Luton (LTN)

Luton valamivel arrébb van, mint Heathrow, 54 km-re Londontól. A repülőteret főleg olcsó légitársaságok használják. A központba A vonattal a leggyorsabb út körülbelül 40 percet és árakat vesz igénybe A jegyek a fuvarozótól függően változnak. Elviszi a vasútállomásra transzferbusz, az állomás nincs közvetlenül a terminálnál.

Ha inkább a buszos közlekedést részesíti előnyben, újra igénybe veheti a vállalatot Nemzeti Expressz. Az út körülbelül másfél órát vesz igénybe.

A vonatok és a buszok a nap 24 órájában közlekednek.

Stansted (STN)

Stansted körülbelül 56 km-re van Londontól. Miután leszállt a repülőgépről, kövesse a navigációs táblákat, amelyek 5 percen belül vonatokra és buszokra viszik.

A városba jutás leggyorsabb módja a Stansted Express vonat, a jegyárak [£] vásárláskor 10 fontból indulnak egyirányú jegyért.

A National Express buszok a nap 24 órájában közlekednek, és az árak egy irányban 5 fonttól kezdődnek, ha online vásárolnak.

Gatwick (LGW)

Gatwick Londontól körülbelül 46 km-re délre található. A városközpontba vonattal lehet leggyorsabban eljutni.

A leggyakrabban használt vállalat a Gatwick Express. A leggyorsabb kapcsolat fél óra alatt eljut a Victoria állomásra. Ezenkívül a vonatok rövid időközönként, valamint éjszaka is közlekednek. Az árak egy irányban 15,40 fonttól kezdődnek.

Ha olcsóbb megoldást keres, használja a buszt és az easyBus szolgáltatót vagy a National Express-et. De számoljon azzal, hogy a busszal történő utazás több időt vesz igénybe - egy utazás legalább másfél órát vesz igénybe, a jelenlegi forgalomtól függően. Készítsen elő legalább 9 fontot egy röviddel az indulás előtt vásárolt jegyre. Ha előre vásárol, akkor alacsonyabb árat kap.

London City (LCY)

A London City repülőtér az egyik legelérhetőbb a fővárosban, mindössze 9,5 km-re keletre London központjától. Egyetlen kisebb terminálnak köszönhetően a bejelentkezési folyamat sokkal gyorsabb, mint a nagyobb londoni repülőtereken. A lakóépület fejlesztése és a rövidebb futópálya miatt azonban csak kisebb repülőgépeket tud befogadni. A központba busszal, metróval vagy DLR-rel lehet eljutni. A Docklands Light Railway (DLR) egy általános rendszer, amely összeköti Kelet-Londonot a londoni metróhálózattal. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb transzfer a repülőtérről. A vonatok 15 percenként járnak, és 20 perc alatt eljutnak a városközpontba. A jegyek 2,80 fonttól kezdődnek, és megvásárolhatók a terminál épületében található DLR pultnál. Ha rajongsz a buszokért, akkor válaszd a 473-as (Stratford, Silvertown, North Woolwich és Prince Regent DLR állomás) vagy a 474-es vonalat (Canning Town, North Woolwich és East Beckton Silvertownon keresztül). Busszal történő utazáskor jól jön az Oyster Card, így kényelmesen utazhat egész Londonban.

Edinburgh-i repülőterek listája

Edinburgh Airport (EDI)

Ez az egyetlen repülőtér Edinburgh-ban, amely a városközponttól és az egész Skóciához vezető kaputól mintegy 10 km-re nyugatra található.

A központba a villamossal lehet leggyorsabban eljutni. 10 percenként fut, és körülbelül fél órát vesz igénybe. A megállót közvetlenül a terminál főépülete előtt találja meg. A jelenlegi jegyárakért keresse fel az Edinburgh Trams webhelyet, amely általában minden villamosmegállóban megtalálható, vagyis közvetlenül a repülőtér előcsarnoka előtt. A menettérti jegyek maximálisan rugalmasak, így felhasználhatja őket a jövő héten vagy egy év múlva. Rajtad múlik.

De vigyázz, a villamosok körülbelül 6:00 és 22:45 között közlekednek. Éjjel menjen az N22-es buszra.

Mit kell tudni ezután Angliáról

Tudsz mindent Angliába-ért? Ideje jegyet választani.

Válassz jegyet