A Flymeto regisztráció előnyei
  1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
  2. Biztonságosan hazaviszünk.
  3. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
 Adja el saját túráit
 Készítse el útiterveit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
 Kényelmes keresés
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

(Európa)

Ami nem tartozik a kézipoggyászba

A biztonsági ellenőrzés mindig egy kicsit stresszes. Valahol gyorsan átengednek, másutt alaposan átvizsgálnak. Mit tehet, hogy a lehető leggyorsabban átjuthasson?

Először is készüljön fel előre. A csak kézipoggyásszal történő utazásnak számos előnye van. Másrészt mindent ebbe kell pakolnia. És ez problémát jelenthet az ellenőrzés során. Minden tiltott dolgot hagyjon otthon. Ide tartoznak természetesen fegyverek, robbanóanyagok, vegyi anyagok, baseball ütők, szerszámok, például fúrók és fűrészek, hágóvasak és hegymászó csákányok. Probléma lehet a sátrakkal és más kemping felszerelésekkel is.

De mi történik egy borotvapengével vagy körömvágó ollóval? Tudja meg, mit vihet fel a fedélzetre, és mit kell feladni a csomagtérbe.

Hegyes tárgyak

Meglepő módon kés lehet a kézipoggyászban, ha pengéje nem haladja meg a 6 cm-t és nem szélesebb, mint 1,3 cm. De nem mindig jut át sikeresen a biztonsági ellenőrzéseken, és a szemeteskosárba kerül a repülőtéren. Ha általában hord kést magánál, akkor még otthon, a repülőtérre indulás előtt vegye ki a zsebéből. Ollóval hasonló a helyzet, a penge nem lehet hosszabb, mint 6 cm. A fedélzetre modern borotvák és szakál vágók felvihetőek, mert pengeik kicsik és be vannak huzalozva. A nagypapától örökölt régi borotvát, melyből eltávolítható a penge, felejtse el.

Flymeto - Ami nem tartozik a kézipoggyászba

Elektronika a fedélzeten

Az elektronikát, például a laptopokat, a mobiltelefonokat és az hordozható töltőket ki kell venni a kézipoggyászból és kézitáskából és fel kell helyeznie a szallagra, a műanyag ládába. Vigyázzon, hogy fel legyen töltve legalább egy kicsit az akkumlátor. A repülőtéri személyzet kérheti, hogy kapcsolja be a notebookot, és a kukába kerülhet, ha ezt nem tudja megtenni. De ez ritkán fordul elő.

Értéktárgyak és fémek

A hajban vagy a cipzárban lévő fémek sípolhatnak, ha áthalad a biztonsági detektoron. Óvatosan vegyen ki mindent a zsebéből, és ellenőrizze, hogy nincs-e csat a cipőjén.Ez lehet az oka annak, hogy a biztonsági személyzet megkéri, vegye le és tegye bele cipőjét a ládikába. Gyakran ezért egyszerűbb kirakni a pénztárcájával és az elektronikával együtt. Egyes repülőterek ezt kérik, mások nem. Gondoljon a dioptriás -és napszemüvegre is, mert ezt is le kell rakni az átvilágitáskor.

Folyadékok és kozmetikumok

Az aranyos kis kozmetikai palackok itt kifizetődőek. Legfeljebb 1 liter folyadékot vihet fel a fedélzetre, 100 ml-es adagokra osztva. Ha 200 ml-es üveggel jelenik meg a repülőtéren, akkor azt kidobják, még akkor is, ha az csak a negyedéig van. Ugyanez vonatkozik a fogkrémre is, ha a csomag 100 grammnál nagyobb mennyiségű, akkor egy részét egy kisebb tartályba kell nyomni. Ezután egy zárható zacskóba kell raknia őket, amelyek ingyenesen elérhetőek a biztonsági ellenőrző pont előtt, így felgyorsíthatja az áthaladást. Ezeket becsomagolhatja már otthon, de maximum 20 × 20 cm méretű zacskóba. Az ellenőrzésnél tegye fel külön a kozmetikai zacskót is a szallagra.

Hasonló a helyzet az italokkal is. A 100 ml-nél nagyobb mennyiség nem megy át. De az üres, literes palackokat nem dobják ki. Egyszerűen menjen át saját üres üvegével az ellenőrzésén, és töltse fel vízzel beszállás előtt.

Megnézheti azt is, hogy mekkora poggyászt fogadnak el az egyes légitársaságok, vagy mennyit kell fizetni a feladott poggyászért.Kapcsolódó cikkek