A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Szolid jegyárusítók vagyunk, 2016 óta működünk a piacon.
  2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  3. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Adja el saját túráit
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Amman (AMM)

Airbus város
Lila város Toulouse-ban
Európa · Franciaország
Nov 18, 2015 2 min
Bővebben ..

A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

A sivatagba való utazás a félelem érzését, különleges légkört, tiszteletet és egyediséget vált ki. A sivatagban mindenki érezni fogja a rekkenő hőséget, a finom homok kellemes érzését és a kínos csendet. Képzeljük el a világ legszebb sivatagait, amelyek nem hiányozhatnak a megfelelő jótevők listájáról.

Szahara

A Szahara ideális hely azok számára, akik először szeretnének elmenni a sivatagba. Tíz afrikai állam területét fedi le. A Szaharát a legkönnyebben Marokkóban, Egyiptomban vagy Tunéziában lehet megnézni. A marokkói Mhamid város közelében lévő dűnék vonzzák Önt, ahol fizethet egy hosszabb sivatagi utazásért, mind offroad, mind quad, de klasszikusan tevével is.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Jordan: Wadi Rum

A legérdekesebb hely az Ön számára a jordániai Wadi Rum sivatag (holdvölgy). Ammanból három és fél órás autóút után taxival lehet eljutni ide. A természet és a sziklamászás szerelmesei járnak ide. Számos sport és hagyományos útvonal található.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Omán: Wahiba

Omán nagyszerű vonzerő a sivatagba látogatók számára. Fedezze fel a sivatagot terepjárókkal és quadokkal, tevével és gyalogosan. A fotósok paradicsoma a csillagos éjszakai égbolt. A sivatagi táborok luxusüzletnek számítanak, és egyáltalán nem olcsók, másrészt a legigényesebb felhasználók is elégedettek lesznek velük, akik számára elérhetetlen egy kis sátor gondolata a sivatag közepén.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Chile: Atacama

A világ legszárazabb sivataga a dél-amerikai Atacama. A Dakar Rally része, amely most költözött ide Afrikából. Az Atacama a Csendes-óceán körül húzódik, elfoglalja Chile és a Cordillera nagy részét, és 5000 méteres tengerszint feletti magasságig emelkedik. Itt ellátogathat Santa Laura szellemvárosába, és úgy érezheti magát, mint egy filmes tehénlány. A teljesen felszerelt házak, gyárak és elhagyott vonatok fokozatosan eltömődnek a homokkal. Bérelhet autót Iqueque városában, és ellátogathat például San Pedro Atacama városába.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Kína: Taklamakan

A kínai Taklamakan-sivatag 327 000 km2-en terül el, és csak az igazi kalandoroknak szól. Sok utazót minden bizonnyal elriaszt maga a név, amely valószínűleg az ujgur nyelvből származik, és a jelentése: “Bejuthatsz, de ki nem.” Bár Taklamakan a legmelegebb és legszárazabb sivatag Kínában, 2008-ban hó borította, amikor a hőmérséklet elérte a mínusz 32 Celsius-fokot. Az itteni homokdűnék körülbelül háromszáz méteres magasságot érnek el, így a világon a legmagasabbak közé tartoznak.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Afrika: Namíb

Valószínűleg a legrégebbi sivatag az afrikai namíb, amely a sárga, piros és lila homok végtelen árnyalataival varázsol el. A helyi dűnék szépségeiről már olvashattatok, vagy láthattatok a fotókon, de a tenger felől fújó szeleknek köszönhetően folyamatosan változnak, változatos formákat hoznak létre, így egy teljesen eredeti látvány vár rájuk. Bár ez az egyik legszárazabb hely a bolygón, és az aszály már legalább nyolcvanmillió éve tart, nagyszámú rovarral, hüllővel és még emlőssel is találkozhatsz majd.

Flymeto - A világ legszebb sivatagai, amelyeket látnia kell

Akár úgy dönt, hogy megismer egy sivatagot, mi a legjobb [jegyeket](/úti célokat) és szálláshelyeket biztosítjuk Önnek, hogy teljes mértékben átadhassa magát minden élményének. Szóval merre tartasz?

Népszerű járatkombinációkKapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória