A Flymeto regisztráció előnyei
 1. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 2. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
 3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Kényelmes keresés
 Adja el saját túráit
 Beszéljük az Ön nyelvét
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Ossza meg ajánlatait barátaival
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Mexikó város (MEX)

A tavak feltárása III. - Pink Lake Hillier
Ausztrália és Óceánia · Ausztrália
Jan 17, 2020 2 min
Bővebben ..

A vándorló uralkodó rendszeres visszatérése

A vándorló uralkodó pillangó visszatérése tökéletesen időzített. Minden év november 1-jén és 2-én érkezik Mexikóba. Az ég feketévé válik, és a pillangók felhői borítják a napot. A jelenetbe való belépésüket ugyanolyan lenyűgöző audio kíséret fogja javítani. Úgy hangzik, mint egy megvastagodott, fülsiketítő eső. És így néz ki - a fekete-narancs szárnyak csapkodó repülése olyan emlékeztet, mintha a szél őszi levelek viharát vezette volna. De utálja a fákat. Ezek az élénk levelek távoli területekről származnak, hogy üljenek a hegyi fenyők ágain és gazdag klaszterekbe tekerjék őket. Így töltik az uralkodók a tél.

Az ősök lelkei minden lélek napjára megérkeznek

A Día de los Muertos ünnepségeken az uralkodó öltözött vásárlóival találkozhat az utcákon. Mivel a pillangók Mexikóban jelennek meg a Holt napján, elválaszthatatlanul kapcsolatban áll vele. Az őslakos törzsek számára a halottak lelkét képviselték, akik évente egyszer látogatják meg őket. A falvakban élő gyermekek vízzel fogadják szeretteiket, mert az Egyvilágból való hosszú utazás után fáradtaknak és szomjasnak kell lenniük. A pillangók visszatérő lélek mítoszát az aztékok vették át. Ennek eredményeként tudjuk, hogy a pillangók hagyományos zarándoklata évszázadok óta tart. A tudósok csak a közelmúltban találták ki, hol, hogyan és miért indultak el erre.

Mexikó város - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - JackVandenHeuvel | istockphoto.com
Flymeto - reisegraf | istockphoto.com
Flymeto - GomezDavid | istockphoto.com
Flymeto - Spondylolithesis | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Közép-Amerika és a Karib-térség?
 1. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
 2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 3. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 Készítse el útiterveit 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül 500 millió repülés 10 másodperc alatt

Pillangó nagy cselekedeteket szán

1976-ban leleplezték az éves utazás mögött álló történetet. Magában foglalja a négy vagy öt generációs pillangók és 7000 kilométernyi repülést Kanadából és az Egyesült Államok északi részéről Mexikóba és vissza. Az uralkodók szokásos élettartama 4-5 hét, de minden őszi generáció kivételesen hosszú életű. Körülbelül hatszor hosszabb ideig él. Fontos küldetésének köszönhetően hét hónapos életéig tart - ezalatt egy kihívást jelentő utazást indít, amely alig több mint 4000 kilométert tesz összehasonlításba (összehasonlítva 4000 kilométer szabadsággal a 66-os út mentén ). Hosszú utazása alatt nincs élete, hanem körülbelül két hónapja. A növekvő légáramoknak köszönhetően napi 100 km-re repülhet. Más pillangófajok csak álmodozhatnak róla kényelmes kapucnival. De a választott nemzedék feladata ezzel nem ér véget. A listán még mindig van hibernáció Mexikóban, párzás és visszatérés az USA-ba, hogy fiatal világba hozza a világot.

Mexikó város - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - CathyKeifer | istockphoto.com
Flymeto - db_beyer | istockphoto.com
Miért utazna velünk ide Közép-Amerika és a Karib-térség?
 1. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
 2. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
 3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Kényelmes keresés Készítse el útiterveit 500 millió repülés 10 másodperc alatt

A pillangók súlya alatt megereszkedő fák

Sok évig a pillangók állítólag repültek meleg régiókba. Ez a trópusokra utalt. Bár Mexikó a megfelelő éghajlati övezetben fekszik, de az uralkodók téli területeit fenyveserdőkben találják meg, a hegyek magasan, mintegy 3000 méterrel a tengerszint felett. Télen a hőmérséklet nullára esik. A pillangók azt a szabályt alkalmazzák, hogy a szám erőssége. És a hő. Bekerítik a fákat szorosan összefüggesztett szőlőbe, melegítik egymást és várják a tavaszt. Olyan sokan ülnek az úgynevezett aranyfán, hogy súlyuk alatt gyakran az ág megszakad vagy meghajlik, és az egész csomó pillangót kilök. A telepen kívül a tél könyörtelen. A szó szoros értelmében megújul. A túlélőket a tavaszi nap felébreszti. A diapause, azaz a reproduktív fejlődés felfüggesztése véget ér. A pillangóknak pár nap áll rendelkezésére, hogy párosodjanak, és beszerezzék a partnert genetikai anyag és tápanyagok mellett, valamint az utómunkához. Nevetségesen 500 kilométerre repülnek az Arizonai préribe és tojásokat tojnak.

A hasítás alatt egy eltemetett kutya van

Nem csak olyan könnyű. A tojások csak és a klipek leveleihez tartoznak - gumó, selyem, stb. A kikelt hernyók megeszik őket. Ezek azonban csak azért vannak, mert a papság mérgező a többi világ számára. Az illóolajoknak köszönhetően ezt a tulajdonságot a vendégek is átveszik, és a ragadozók egyike sem enni. Megfelelő legeltetéskor a hernyók gurulnak, és néhány nap múlva meglátják a pillangók második generációját. Azt lehet mondani, hogy a papság az egész ciklus alfa- és omega-tartalma. Az uralkodók nem táplálkoznak mással - a hernyók legelnek, a pillangók virágból nektárt kaszálnak. Az uralkodók második generációja már normális életciklusú, és észak felé tart, ahol a tüzes hővel több tüsszög nő. Ahogy a pillangók húzódnak, ez generálja a következő generációt. Amint a virágok elfogynak a nyár végén, itt az ideje, hogy visszaadjuk a szupergenerációt.

Külföldön először és navigáció nélkül

Habár ezek a pillangók déda-nagymamái, akik Mexikóban teleltek és soha nem tettek hosszú utat magukkal, az uralkodók pontosan tudják, hová és hogyan repülni. A lehetőség szerint ez még mindig sejtés és vita tárgya. Az egyik elmélet azt állítja, hogy az idő és a táj elméletek jártasak a napfényben. A Massachusetts neurobiológus elmélete, amelyben Ivo Šauman cseh entomológus is részt vett, azt állítja, hogy a pillangók fotoreceptorokat és a Föld mágneses mezőjét használják a helyes irány meghatározására. Egy másik elmélet szerint a mérföldkőket kódolták a DNS-ben. A fal, amelyet Trump amerikai elnök építeni akar a 3000 km hosszú Mexikói határon, azt állíthatja, hogy fenyegeti a migrációt. Az utóbbi évekhez képest az uralkodók népessége jelentősen csökkent. Ezért nincs szüksége más akadályokra úton.

Mexikó város - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - A vándorló uralkodó rendszeres visszatérése
Flymeto - A vándorló uralkodó rendszeres visszatérése
Flymeto - A vándorló uralkodó rendszeres visszatérése
Flymeto - A vándorló uralkodó rendszeres visszatérése
Miért utazna velünk ide Közép-Amerika és a Karib-térség?
 1. Erős ügyfélszolgálat.
 2. A legolcsóbb vásárlás garanciája.
 3. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
 Ossza meg ajánlatait barátaival Adja el saját túráit Beszéljük az Ön nyelvét
GomezDavid, JHVEPhoto, ABDESIGN, JodiJacobson | istockphoto.com

Figyelem, pillangók

A mai napig szembesülnek az éghajlatváltozáson és a szigorúbb teleken kívül az illegális fakitermelés a mexikói hegységben és a gyomirtók, amelyekkel az amerikai gazdák zöldségeket permeteznek, és többek között megölik a hasadást, amely az uralkodó életének kulcsfontosságú növénye. Éppen ezért a pillangók hibernált területét 2008 óta bioszféra rezervátumnak nyilvánítják, és az UNESCO védi. A tartalék mintegy 100 km-re fekszik Mexikó várostól, Michoacán és Méxica határán, Zitácuaro és Ocampo tartományban. Szigorú szabályok vannak. Soha ne lépjen pillangókra, amely szőnyegként a talaj borítása nehéz feladat, ezért tilos a jelölt túraútvonalaktól is leereszkedni. Ne indítson tüzet, ne dohányozzon, ne sikoltson. Alvó pillangók felébrednek a zajjal, és azt mondják, hogy úgy esnek a földre, mint a körte.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória