A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  2. Több mint 600 millió repülési kombinációt kínálunk.
  3. Útközben gondoskodhatunk rólad.
 1,5 millió szálloda 10 másodpercen belül
 Adja el saját túráit
 Kényelmes keresés
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Ossza meg ajánlatait barátaival
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Kalkata (CCU)

A gyökerek élő hidai

Az északkeleti hegyfokon, amely már nem tűnik India részének, fekszik a világ legészségesebb helye. Vannak olyan nők a khasi törzsből, akiknek saját tulajdonuk van, és a közösség középpontjában állnak. És a vízzel átitatott talaj rendkívüli élő hidakat képez. Mögöttük le kell szállnod a Khasi és Jaintia Hills lejtőin a völgyek aljára. Ilyen helyeken nő ellenálló típusú fügefa, a fügefa.

A fügeket, egy sűrű, erős gyökerek hálózatán keresztül őrizve, ellenáll a monszun-elárasztott folyók éves haragjának, míg levegős gyökereik csapdába ejtik a mindenütt jelenlévő nedvességet. Az évszázadok során a levegős gyökerek szövésével a hasziaiak útvonalakat építettek a falvak között, és még az áradások során sem veszítették el velük a kapcsolatot.

Flymeto - A gyökerek élő hidai

A türelem művészete

Egy élő híd építése nem csak ez. A fiatal levegő gyökereit szükség esetén 15–30 m távolságra a béltörzsből áthúzott csatornák útján vezetik. A gyökereknek 15-20 évre van szükségük ahhoz, hogy egy ember megfelelően megerősödjön és elraboljon. Igaz, hogy minél magasabb a fahíd, annál kellemesebb a teher. A legrégebbi hidak becslések szerint 500–600 éves és legfeljebb 50 embert vagy lovaskocsit szállíthatnak.

Az építőipari kézműveket több családnak adják át. Sajnos a hagyomány lassan elhalványul. A helyiek számára gyorsabb és könnyebb hidakat építeni drótkötelekkel, mint évekig ésszerűsíteni az ágakat. Ezenkívül a modern utak rövidebbek, mivel míg a gyökereknek a természetben előforduló támaszokon keresztül kell vezetniük, a modern technológia lehetővé teszi számukra, hogy egy új híd szinte bárhova rögzülhessen.

Kalkata - Menj velünk nyaralni
Keresés

Még olcsóbb járatokat és szállásokat kínálunk.

#Történelem
Flymeto - A gyökerek élő hidai
Flymeto - A gyökerek élő hidai
Flymeto - A gyökerek élő hidai
Miért utazna velünk ide Ázsia?
  1. A legolcsóbb jegyfejlesztő.
  2. Biztonságosan hazaviszünk.
  3. A legjobb repülési kombinációkat keressük.
 Adja el saját túráit Beszéljük az Ön nyelvét Ossza meg ajánlatait barátaival
fstop123, MisoKnitl, Danielrao | istockphoto.com

A természetes hidak, és különösen a Nongriat falujában található Umshiang híd, melynek tipikus brit emeletes buszjai után Double-Decker néven szerepelnek, továbbra is egyre több és több látogatót vonzanak. A falubeliekből a turizmusból kifolyó pénz arra késztetheti őket, hogy ne utasítsák el teljesen a gyökérhidakat és folytassák a hagyományt.

Flymeto - A gyökerek élő hidai

VisualCommunications | istockphoto.com

A völgy utak szokásos alapja a Cherrapunjee Holiday Resort. A gyökérhidak képezik a legfontosabb turisztikai attrakciókat, így a helyi személyzet tanácsot ad nekik az úton.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória