A Flymeto regisztráció előnyei
  1. Az ismeretek új lehetőségeit keressük az utazás révén.
  2. Erős ügyfélszolgálat.
  3. A legjobb utazási partnerekkel dolgozunk.
 500 millió repülés 10 másodperc alatt
 Kényelmes keresés
 Beszéljük az Ön nyelvét
 Adja el saját túráit
 Ossza meg ajánlatait barátaival
Repülőjegyek
Honnan

Budapest (BUD)   Bécs (VIE)

Hova

Tashkent (TAS)

Üzbegisztán Khiva, egy időben elveszett gyöngy

Az ország nyugati részén fekszik Khiva ősi városa, ahol a gyönyörű utcáin sétálgatva könnyen elfelejtheti az időt.

A hatalmas agyagfalak mögött található Ichon Kala óvárosa. Jöjjön el, üljön a minaretek árnyékába, és legalább egy ideig élvezze ezt a mesésen gyönyörű helyet.

A Pahlavona Mahmoud főutca különféle üzletekkel és kis fák ágainál rejtett kis tanákkal tele van, és házi szilvalekvárral édesített valódi üzbég tea illatával is szolgál, amelyet minden reggel itt fogyasztanak.

Vásárolhat kézzel faragott eszközöket, bronz alátéteket, sálakat, színes szöveteket, kézműves termékeket és utoljára, de nem utolsósorban, apró emléktárgyakat.

Az emberek nagyon kedvesek és “minden színben játszanak”. A lányok virágos ruhákba öltözve járnak, és kecsesen sétálnak az utcákon. Elegáns esernyővel is rendelkeznek, hogy megvédje őket a ragyogó naptól és a ragyogó arctól.

A helyi egzotika mindig is vonzott turistákat és kalandorokat a világ minden tájáról. A híres palotákkal teli Khiva város keleti szépségét mindenki csodálja, aki idejön vagy hamarosan jön.

Az utca végén található a Kalta Minor minaret, amely az egész régi Khiva szimbóluma, bár soha nem készült el.

Alig 26 méter hosszú, de ez az egyik emlékmű, amelyet örökre írnak. A minaret türkiz színű, a pálya körüli övek szőnyegszerű díszítéssel vannak feltöltve. És éppen a csúcstalálkozó előtt arab kalligráfia kék csempe díszíti. Megérinti a nap sugarai tükröződése, és úgy tűnik, hogy az egész épület ragyog.

Néhány méterre található az Amine Khan nagy medina. Egyszer iskola volt, ez most egy gyönyörű szálloda.

Az egész város legszebb kilátása a Kuhna Ark erődben található monumentális Kuhna Ark erődben található, ahonnan a félig nyitott faajtón keresztül lehet belépni. A téglafalak tele vannak antikvitással, a bejárat feletti tornyok tipikus türkizkék fehér mintákkal vannak bélelt.

Egy keskeny, kőlépcsőkkel teli folyosó vezet a kilátáshoz.

Khiva egyik leglátogatottabb helye a legendás Pahlavon Mahmoud sírja. Hírneve olyan magasra emelkedett, hogy a helyiek most védőszentjeinek tartják. A bejárat mögött egy kis kút található az udvaron. Az emberek érméket dobnak a belsejébe, merítik a megkötött poharat vízbe, és belepótolnak egy kis kortyot, mert hisznek az gyógyító hatásában.

Khiva legmagasabb mászóhelye az 57 m magas iszlám Hari minaret. A minaret belsejében 118 kőlépcső van spirálisan, de a végén hihetetlen kilátás nyílik!

Ne hagyja ki a gyémánt ragyogó Chiva éjszakai életet és az ősi idők tipikus építészetét.Kapcsolódó cikkek

Címkék

Kategória