Výhody registrace u Flymeto
  1. Generátor nejlevnějších letenek.
  2. Spolupracujeme s nejlepšími partnery v oblasti cestování.
  3. Garance nejlevnějšího nákupu.
 500 milionů letů do 10s
 Prodávejte vlastní zájezdy
 Mluvíme vaším jazykem
 Tvořte svoje itineráře
 Pohodlné hledání
Letenky
Odkud

Praha (PRG)   Vídeň (VIE)

Kam

Tirana (TIA)

Česká Miss Essens na křídlech Flymeto
Střední Amerika a Karibik · Dominikánská Republika
22. dubna 2021 2 min čtení
Číst více..

Specialita pro dobrodruhy

Krásná evropská země, která ještě nebyla zasažena masovým turismem, Albánie, zemi ležící na břehu Jaderského a Jónského moře u nás znají hlavně turisté mírně dobrodružné povahy a milovníci hor.

Asi nejnavštěvovanějším horským masívem jsou Albánské Alpy (Prokletije), jejichž centrální část je chráněna. Nachází se zde národní park Thethi.

Nejvhodnějším obdobím k návštěvě Albánie je jaro či podzim, v letních měsících zde panuje podobné počasí jako v Řecku, teploty zde dosahují i přes 40°C.

Albánie je jednou ze zemí, kde narazíte na něco zajímavého skoro na každém kroku. Nejnavštěvovanější místa jsou koncentrována na jihu a západě země.

Hlavní albánský přístav Durrës byl významný již od starověku, dnes v něm můžete obdivovat antické vykopávky, včetně kdysi největšího římského amfiteátru na Balkáně, dalšími významnými antickými archeologickými nalezišti jsou Apollonia poblíž města Fiera.

Většina albánského pobřeží nabízí i skvělé koupání. Nejznámější je riviéra ležící mezi Durrësem a Kavajë a kolem Vlory. Na severu najdete letovisko Velipoja nebo Shëngjin, na jihu třeba Sarandë a vesnice severně od ní. Vždy zde na vás čekají čisté, liduprázdné pláže.

Další albánskou atraktivitou jsou zdejší hory. Převážně vápencové pohoří pokrývá celou východní polovinu země a zvláště na jihu zasahuje až k pobřeží. Albánské hory jsou velmi pusté, přitom tak překrásné.

Pokud se vydáte na treky po albánských horách, je třeba počítat s tím, že obvykle několik dní budete putovat bez možnosti přenocování pod střechou nebo nákupu zásob.

Centrální vesnice Theth je vybavena hotelem a několika možnostmi noclehu v soukromí.

V okolí Thethu můžete podniknout výlety právě do hor, k jezerům, jeskyním či propastem. Na delší treky si lze ve vesnici ,nebo ještě lépe předem ve Skadaru, najmout horského vůdce.

Údolí řeky Valbonë patří díky panenské přírodě i lidové architektury k nejkrásnějším v Albánii a lze se do něj dostat také z východní strany z Bajram Curri.

Svezte se také lodí po Komanské přehradě na řece Drin. Trajekt spojuje vesnice Koman a Fierzë a výrazně zkracuje cestu do oblasti Bajram Curri v severovýchodním cípu Albánie.

Cesta vede úzkými soutěskami obklopenými nedostupnými horami a údajně se jedná o jednu z nejkrásnějších vodních cest v Evropě.

Albánie, to je ráj pro nadšence nádherné krajiny a čisté přírody.

zakupte s předstihem již dnes a ušetřete spoustu peněz!



Související články

Tagy

Kategorie